Dışişleri Bakanlığı duyurdu: İşlemler tamamlandı!

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Paraguay’la temaslarını arttırma çalışmaları kapsamında Asuncion Büyükelçiliğinin açılmasına yönelik hukuki işlemleri tamamladığını ve Armağan İnci Ersoy’un ilk Büyükelçi olarak belirlendiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Paraguay ile karşılıklı büyükelçiliklerin açılması kararı ile ilgili yapılan açıklamada "Türkiye, Asuncion Büyükelçiliğimizin açılmasına yönelik hukuki işlemleri tamamlamış ve Armağan İnci Ersoy’u ilk Büyükelçimiz olarak belirlemiştir" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde: 

"Latin Amerika ve Karayipler bölgesine yönelik açılım politikamız kapsamında Paraguay’la temaslarımızı ve işbirliğimizi arttırma yönünde adımlar atıyoruz.

Bu çerçevede, Sayın Bakanımız 73. BM Genel Kurulu marjında Paraguay Dışişleri Bakanı Luis Alberto Castiglioni ile New York’ta bir araya gelmiştir. Görüşmede Türkiye ile Paraguay arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi hususunda karşılıklı siyasi irade teyit edilmiştir.

Türkiye, Asuncion Büyükelçiliğimizin açılmasına yönelik hukuki işlemleri tamamlamış ve Armağan İnci Ersoy’u ilk Büyükelçimiz olarak belirlemiştir. Paraguay tarafının da gerekli işlemleri yakın bir zamanda tamamlaması beklenmektedir."

Günün Önemli Haberleri