DGS tercihleri ne zaman yapılacak ÖSYM tercih kılavuzu çıktısı alma

Abone ol

DGS tercihleri ne zaman başlayacak, 2018 DGS tercih kılavuzu ÖSYM yayınladı mı? Önlisans mezunlarının dört yıllık programlara geçişi için yapılan sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler şimdi de DGS tercih maratonuna çevrildi. Peki DGS taban tavan puanları nasıl?

DGS tercihleri ne zaman başlıyor, ÖSYM DGS tercih kılavuzu indirme sayfası haberimizde olacak. 2018 DGS sınav sonuçları, 16 Ağustos’ta Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sayfasında yayınlandı.ÖSYM'den ise DGS tercihi yapacak öğrencilere önemli bir uyarı geldi. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacak. 

DGS 0.5 HAM PUANI ÜZERİNE ÖSYM’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA:
DGS üzerine heyecanlı bekleyiş devam ederken Dikey Geçiş Sınavı üzerinden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, son zamanlarda 'DGS 0.5 ham puan kalktı mı' sorusuna cevap verdi. Kurum tarafından yayımlanan DGS sınav kılavuzu içerisinde yer alan DGS puan hesaplama bölümünde kurum şu açıklamayı yaptı: DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A’da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK: DGS tercihleri, içerisinde yer almak üzere ÖSYM tarafından puanlar belli olduktan sonra açıklanması beklenirken, DGS tercih kılavuzu üzerinden başvuru yapacak olanlar için sınav merkezinden 'Tablo-2' uyarısı geldi. Tablo 2 üzerinden başvuru yapacak olan öğrenciler, üniversite koşullarını sağlanamadığı taktirde başvurularının gerçesiz olacağını açıkladı.

Günün Önemli Haberleri