Devir teslimde yeni anayasa vurgusu!

Abone ol

İsmail Kahraman, Meclis Başkanlığı görevini Deniz Baykal'dan devraldı. Meclis Başkanı Kahraman, diyalog çağrısı yaptı ve toplumun ihtiyaçlarına göre yeni bir anayasanın tartışılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) yeni başkanı İsmail Kahraman, Meclis Geçici Başkanı Deniz Baykal’dan Meclis Başkanlığı görevini yapılan törenle teslim aldı.

TBMM Genel Kurulu’ndaki oylamanın ardından TBMM Başkanı Seçilen AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman, TBMM Başkanlık makamına geçerek burada Meclis Başkanlığı görevini Meclis Geçici Başkanı Deniz Baykal’dan devraldı.

Törende Kahraman ve Baykal’ın esprili konuşmaları dikkati çekti. Meclis'in geçici başkanı olarak, Meclis'in daha az geçici olacağı anlaşılan yeni başkanına görevi devrettiğini belirten Baykal, "Bu işler böyle. Bir süre önce ben oradaydım, sonra buraya geldik. Burada oturma durumu da var İsmail Bey" şeklinde espri yaptı.

"DEĞİŞMEYECEK OLAN ŞEY ÜLKEMİZDİR"

TBMM Başkanı Kahraman da büyük devletlerin mesele ve dertlerinin de büyük olacağını kaydetti. Baykal'ın değerli bir devlet adamı olduğunu dile getiren Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyalog, konuşmak en mühim hadise. Konuşarak çözeceğiz meseleleri, üstesinden geleceğiz inşallah. Konuşarak çözülmeyecek hiçbir mesele olmaz çünkü bu çatı altında herkesin düşüncesi Türkiye'nin mutluluğudur, güçlü olmasıdır, devletimiz yüceliğidir. Bu istikamette çalışacağız. 

YENİ ANAYASA VURGUSU

Bütün partilerin söylediği bir problem var, 'çözelim' dediği Anayasa meselesi... Ele alınması lazım, çoğu kere ele alındı, yine de alınacaktır muhakkak. Zaman geçtikçe toplum geliştikçe ihtiyaçlar doğuyor, o ihtiyaçlara uygun, cevap verici hukuki mevzuat da geliştirilmeli. 

Daha sonra Baykal, TBMM Mührünü Kahraman'a verdi. Baykal ve Kahraman birbirine çiçek takdim etti.

Kahraman, TBMM mührünü devralırken Baykal’a bir buket çiçek hediye etti. Baykal, TBMM’nin 27’nci Başkanı İsmail Kahraman’a mührü teslim ettikten sonra lokum ikram etti.

İSMAİL KAHRAMAN KİMDİR

TBMM Başkanı seçilen AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Kahraman 1940’ta Rize’de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesi mezunu olan Kahraman, geçmişte Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği ve Kültür Bakanlığı yapmıştı.

Kahraman, ayrıca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı yapıyordu. Kahraman, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'den İstanbul 1. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazanmıştı.

Günün Önemli Haberleri