Dev birleşme için geri sayım başladı

Abone ol

Has Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'la bütünleşme konusunda mutabakata vardıklarını ifade etti

Hakın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Adalet ve Kalkınma Partisi'yle bütünleşme yönündeki çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 

Partisinin İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılmak üzere Erzurum'a gelen Numan Kurtulmuş, Palandöken Dağı'ndaki Polat Rönesanse Otel'de basın toplantısı düzenledi.
Kurtulmuş, bir basın mensubunun,"AK Parti ile birleşecek misiniz? Taban ve kader birliği yaptığınız arkadaşlarınızın görüşü nedir" sorusunu cevaplandı.

Kurtulmuş, AK Parti ile bütünleşecekleri yönünde mesaj verdi. HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, iki partinin bütünleşmesine karar verildiğini ve Başbakan Erdoğan ile mutabakata varıldığına dikkat çekerek, "Bütünleşme süreci planlandığı şekilde devam ediyor. HAS Parti olarak süreci net şekilde il başkanları ve Genel İdare Kurulu üyeleriyle paylaştık. Arkadaşlarımızın kahir ekseriyeti ortak görüşe geldiler, bunu değerlendirdik. Bütünleşme süreci planlandığı şekilde devam ediyor. Bu süreçle ilgili bütünleşmeye karar verilmiş durumda. Her iki parti açısından karar verilmiştir. Sayın başbakan ve bendeniz süreçle ilgili ilk görüşmeleri yaptık. Gelinen noktada mutabakat daha doğrusu çerçeve konuşuldu. Önümüzdeki günlerde bu çerçevenin detayları konuşulacaktır" dedi.

Günün Önemli Haberleri