Destici'den şaşırtan Mısır iddiası

Abone ol

Mustafa Destici, askeri darbeye tepki için yaptığı açıklamada, Mısır halkını demokrasilerine sahip çıkmaya çağırdı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Mursi'nin uzaklaştırılmasında İsrail ile Mısır arasında var olan Camp David sözleşmesini tasfiye etme girişiminin etkili olduğunu iddia etti.

TANKA SELAM DURMADIK

Destici “Mısır'daki darbede, uluslararası emperyalist güçlerin parmağının olduğu çok açık ve kesindir. Namlusunu milletine döndürmüş, milli iradeye çevirmiş hiçbir tanka selam durmadık, durmayacağız” dedi.

Destici, yeryüzünün neresinde olursa olsun hilesiz, entrikasız, seçimlerle işbaşına gelen meşru hükümetlerin gayrimeşru yollarla iktidardan uzaklaştırılmasını bugüne kadar kabul etmediklerini, bundan sonra da etmeyeceklerini söyledi, “Namlusunu milletine döndürmüş, milli iradeye çevirmiş hiçbir tanka selam durmadık durmayacağız.” dedi.

İSRAİL İLE ANLAŞMAYA DİKKAT ÇEKTİ

Destici, tepkisini şu sözlerle sürdürdü: “Bir yıl önce halkın tercihiyle iş başına gelen Mursi'nin bu akşam bir askeri darbeyle devrilmesini de bu bağlamda kabul etmiyor, insan hak ve hürriyetlerine vurulmuş en büyük darbelerden biri olarak görüyoruz. Mısır'daki darbede, uluslararası emperyalist güçlerin parmağının olduğu çok açık ve kesindir. Kardeş Mısır halkının özgürlüğünü, güvenliğini ve refahını tesis etmek için çalışan, meşru Mursi hükümetinin gayrimeşru yollarla görevden uzaklaştırılmasında İsrail ile Mısır arasında var olan Camp David sözleşmesini tasfiye etme girişiminin de etkili olduğu düşüncesindeyiz.”

Mısır'daki darbenin kısa bir süre önce Türkiye'de yaşanan hadiselerin değerlendirilmesi açısından iyi bir ders ve örnek olduğunu da vurgulayan Destici, "Mısır halkına 'geçmiş olsun' diyorum, Mısırlı kardeşlerimizi demokrasiye, iradelerine ve seçtiklerinin yanında durup sahip çıkmaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.

Günün Önemli Haberleri