Destici'den Emniyet müdürü açıklaması!

Abone ol

BBP Genel Başkanı Destici: "Bununla ilgili bir inceleme başlatılmış olması doğaldır. Uyarılması gerekiyordu."

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyarbakır ve Tunceli emniyet müdürleri hakkında inceleme başlatılmasına ilişkin, ''Bununla ilgili bir inceleme başlatılmış olması doğaldır. Uyarılması gerekiyordu'' dedi.

Destici, İçişleri Bakanlığı'nca Tunceli Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz ile Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven hakkında başlatılan incelemeye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, önce Diyarbakır, ardından da Tunceli emniyet müdürlerinin maksadını aşan açıklamalar yaptığını belirterek, bunların Türk toplumunun kabul edebileceği açıklamalar olmadığını söyledi.

Destici, Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in öldürülen teröristler için üzülebildiğini ifade ederek ancak ''üzülmeyen insan değildir'' sözünün bütün Türk toplumuna bir hakaret niteliği taşıdığını kaydetti.

Söz konusu açıklamalara, kendileri de dahil olmak üzere diğer siyasi partiler ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da tepki gösterdiğini vurgulayan Destici, ''Bununla ilgili bir inceleme başlatılmış olması doğaldır. Uyarılması gerekiyordu. Emniyet müdürleri hükümetlerin atamış olduğu bürokratlardır. Yanlış yaptıkları anda bunun telafisi var. İnceleme veya soruşturma başlatırsınız, gereğine inanıyorsanız görevden alırsınız. Değiştirirsiniz, yenisini atarsınız bunun çok bir önemi yok. Esas halledilmesi gereken, siyasi iktidarın uyguladığı politikalarla alakalıdır'' diye konuştu.

SURİYE UÇAĞININ İNDİRİLMESİ

Destici, Esenboğa Havalimanı'na Suriye uçağının indirilmesine ilişkin olarak da Türkiye'nin uluslararası hukuka uygun davrandığını söyledi. Bu düşüncenin aksini düşünmek istemediğini ifade eden Destici, Türkiye'nin uluslararası camiada haklılığını her ortamda ortaya koyabilmesi gerektiğini kaydetti.

Destici, ''Gerçek anlamda bizim dostumuz yok. Bu bir gerçek. Bizim şu anda en stratejik ortaklıklarımız, en büyük siyasi müttefiklerimiz, PKK'yı açıktan veya dolaylı olarak destekliyor. Bunu biliyoruz, yoksa PKK'nın 30 yıl yaşaması mümkün değil. Türkiye'nin mutlaka uluslararası hukuktan doğan haklarını kullanarak bunu gerçekleştirdiğine inanıyorum. Türkiye'nin buna hakkı vardır. Netice de uçak kontrollü indirildikten sonra aynı istikamette seyir etmesine müsaade edilmiştir. Sayın Başbakan'ın açıkladığı malzemeler inşallah o uçakta vardır'' ifadesini kullandı.

Günün Önemli Haberleri