Destici PKK'nın amacını açıkladı

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin MKYK toplantısı öncesinde basın açıklamasında bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü PKK’nın önce meşrulaşma daha sonra siyasallaşma ve en sonunda da devletleşme amacı güttüğünü söyledi.

Çözüm sürecinin başından beri ‘terörün bitirilmesine evet ama PKK ile müzakereye hayır’ dediklerini hatırlatan Destici, böyle bir süreç başlatıldığında PKK’nın meşrulaşacağını söyledi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesinde basın açıklamasında bulundu. Destici, Türkiye’nin değişik bölgelerine yaptığı temaslarla, görüşmelerle ilgili bilgi verdi. Halktan aldıkları düşünceleri Başbakan ile paylaştıklarını belirten Destici, “Bütün bölgelerle görüştüğümüzde aynı fikirde ve aynı görüşte olduğumuzu gördük. Uyarıcı muhalefet anlayışı ile sizlerle paylaştığım konuları baylaştım. PKK’ya, onun siyasi uzantılarına güvenilemeyeceğini ve mutlaka yolun bir noktasında küresel güçlerin devreye gireceğini ve provokasyon yapacaklarını söyledik.” dedi.

TBMM’den bir anayasa çıkmayacağını vurgulayan Destici, “Başbakan'la görüştüğümüzde Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından bu Meclis'in yeni bir anayasa yapamayacağı ortaya çıkmıştır. 4 yıl boyunca bu Meclis'in millete verdiği ne var? Kendilerine kıyak emeklilik başta olmak üzere her türlü iyileştirme başta olmak üzere garanti altına alma düzenlemelerinde bunlar nasıl bir araya geliyorlar. Kendi menfaatlerinde bir araya gelip kucaklaşabiliyorlar. Ama asıl verdikleri söz neydi, sivil demokratik bir anayasa yapma sözü verdi hepsi millete. Neden birleşemiyorlar, çünkü hiçbiri siyasi ikballerinden vazgeçemiyorlar. Tabanlarını kaybetme korkusu ile ve ayrıştırarak, bölerek siyasetlerini yürütmeye çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

IMF’ye borç ödenince sanki Türkiye’nin bütün dış borcu ödenmiş gibi bir izlenim oluşturulduğunun altını çizen Destici, bunun böyle olmadığını bildiklerini ve hiç kimsenin milleti aldatmaması gerektiğini dile getirdi. Hükümetin yalan söylemediğini, ama rakamlarla iyi aldattığını savunan Destici, “IMF’ye borç bitti diyor, yalan söylemiyor. Ama öyle bir hava veriyor ki sanki bütün dış borç bitti.” eleştirisinde bulundu.

Günün Önemli Haberleri