Dersim hakkında korkunç iddialar!

Abone ol

Mehmet Bekaroğlu, Dersim'le ilgili kendisini anlatılan dehşeti twitter hesabından paylaştı!

Has Parti Genel Başkan Yardımcı ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu da "Dersim Katliamı" tartışmalarına yaşadığı bir tanıklıkla katıldı. Tıp fakültesinde öğretim üyesiyken depresyon tanısıyla tedavi gören bir hastanın anlattıklarını aktaran Bekaroğlu, 70 yaşını aşmış hastanın Dersim'de çocukları nasıl öldürdüklerini kendisini anlattığını söyledi.

HAS Partili Bekaroğlu, twitter hesabından yaptığı açıklamalarla Dersim tartışmalarına yeni bir boyut kattı. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde öğretim üyesiyken tıp fakültesinde deprasyon tanısı ile tedavisi yapılan bir hastanın kendisine anlattıklarını aktaran Bekaroğlu, twitter'daki hesabında Dersim'de çocukların dövülerek öldürüldüğünü yazdı.

"ÇOCUKLARI DÖVEREK ÖLDÜRDÜK"

İddiaları gündeme getiren 70 yaşındaki hastanın, Dersim operasyonunda görev alan bir asker olduğunu söyleyen Bekaroğlu, hastasının ağlayarak şunları anlattığını yazdı: 

"Komutan mermi pahalı kullanmayın dedi, kadınlara, çocuklara dipçikle vuruyorduk. Sonra tüfekler zarar görüyor dendi. Bundan sonra meşe kütükleri ile vurmaya başladık. Vura vura 10 yaşındaki çocukları öldürdük".

Evet, bunları söylemişti, hıçkıra hıçkıra ağlayarak.

Öncelikle bu hasta sırrıydı; kimlik belirterek anlatmam mümkün değildi.

Daha öncede "bir hasta" diyerek bazı toplantılarda açıklamıştım.

Şimdi Dersim tartışmalarına katkı olur diye burada yeniden açıklıyorum.

Depresyon gerçeği değerledirme yeteneğinin kaybolduğu bir hastalık değil.

Ayrıca psikiyatrik görüşmeden anlatılanların yalan olması uzak ihtimal.

Hastamla ilgili bilgiler soruluyor. Meslek etiği gereği daha fazla bilgi vermem mümkün değil. Ancak şunu ifade edeyim:

Depresyonunun nedeni Dersim'de yaşadıklarıdır diye bir kesin tespit mümkün değil ama bu, hastalığında önemli bir faktör olduğu kesin.

Günün Önemli Haberleri