Ders Belgeliği'nin müze olma yolundaki ilk sergi deneyimi

Abone ol

Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’ndeki "İki" sergisi izleyicileri bekliyor. H. Avni Öztopçu atölyesinde üretilen öğrenci çalışmalarından oluşan sergi, öğrencilerin sanat eğitim sürecini destekleme ve belgeleme amaçlı oluşturulan ders BELGELİĞİ’nin müze olma yolundaki ilk sergi deneyimi olacak.

Ders BELGELİĞİ arşivinde yer alan öğrenci çalışmalarından seçilerek oluşturulan ve her katılımcının iki eserinin yan yana getirilmesiyle biçimlendirilen ‘’İki’’ Sergisi, ikili sergileme biçimini temel alarak hem katılımcılar hem de izleyiciler için bir deney alanı oluşturmayı hedefliyor.

1998 yılından bugüne Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü bünyesinde yer alan H. Avni Öztopçu atölyesinde üretilen öğrenci çalışmalarından oluşan sergi, öğrencilerin sanat eğitim sürecini destekleme ve belgeleme amaçlı oluşturulan ders BELGELİĞİ’nin müze olma yolundaki ilk sergi deneyimi olacak.

SERGİ ARALIK AYI SONUNA KADAR AÇIK
Küratörlüğünü Hakan Yılmaz’ın üstlendiği, ders BELGELİĞİ çalışma grubundan Aslıhan Mumcu, Selin Yağmur Sönmez ve Aras Yazıcı’nın katkılarıyla oluşturulan sergi, 8-30 Aralık 2018 tarihleri arasında Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde görülebilir.

DENEYSEL SERGİ NİTELİĞİ TAŞIYOR
Eser ile izleyici arasındaki etkileşimin, iki eser arasında da var olup olmadığını sorgulayan ‘’İki’’ sergisi, bu yanıyla deneysel bir sergi niteliği taşıyor. Aynı sanatçı tarafından yapılan iki farklı eserin yan yana getirilmesiyle ortaya çıkan etkiyi araştıran sergi, izleyiciyi eserlerin kendi aralarında ve mekânla kurduğu ilişkiyi düşünmeye davet ediyor.

Aras Yazıcı, Aslıhan Mumcu, Berna Mural, Çiğdem Kıyaklı, Dilberay Köle, Emre Öztürk, Emre Tura, Halil Şentürk, Hasan Aktaş, İbrahim Kaymaz, İdris Cihan, Selin Yağmur Sönmez, Serdar Oruç, Servet Aslan, Taylan Mintaş ve Tuğçe Dinler’in çalışmalarının yer aldığı serginin açılışı ise 8 Aralık saat 14:00’te yapıldı.

Günün Önemli Haberleri