Demokrat Parti'den toplu istifa!

Abone ol

Partililer, parti binalarının kapı kilitlerinin habersiz değiştirilerek dışlandıkları gerekçesiyle istifa ettiklerini açıkladı.

Balıkesir Demokrat Parti'den 36 kişi istifa etti. Demokrat Parti çatısı altına giren eski Anavatanlı üç ismin imzasını taşıyan ortak basın açıklamasında, DYP kökenli bazı isimler tarafından kapı kilitlerinin değiştirilip Anavatan kökenli isimlerin partiye girmelerinin engellendiği bildirildi. Metin Erdağ, Mustafa Sami Tabanlı ve Yaşar Dağlı imzalarını taşıyan açıklamada şunlar kaydedildi:


"Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisi kendilerini feshederek Demokrat Parti çatısı altında birleşmişti. Tüm mal varlığını Demokrat Parti'ye veren bizler içtenliğimizle hiçbir mal varlığı olmayan DYP'li arkadaşlara inanarak hep birlikte Demokrat Parti'de göreve başladık. Ancak; bugün kadar geçen süreçte gördük ki, bizlere bir kısım DYP kökenli arkadaşlarca ikinci sınıf muamelesi yapıldı. Yine de 'düzelirler' düşüncesi ve hoşgörümüzle üyeliğimizi ve görevlerimizi sürdürmeye devam ettik. Son olarak; bir araya getirilen il ve ilçe binası kapısının kilitlerinin DYP kökenli bir kısım arkadaşlar tarafından değiştirildiğini ve Anavatan Partisi kökenli olan bizlerin partiye girmemiz engellenerek dışlandığımızı gördük. Bu nedenlerle Demokrat Parti çatısı altında DYP kökenli arkadaşlarla birlikte çalışma imkanımız kalmamıştır. İleriki günlerde şartların oluşumuna göre tavrımızı gözden geçireceğimizi beyan ederken Demokrat Parti'den istifa ettiğimizi (istifa dilekçelerimiz partiye gönderilmiştir) açıklıyoruz."

Demokrat Parti'den ayrılan toplu istifacıların istifa dilekçelerini Demokrat Parti Balıkesir İl ve Merkez İlçe başkanlığı ile Demokrat Parti Genel Merkezine da gönderildiği bildirildi.

Günün Önemli Haberleri