Demokrat Parti'de aday enflasyonu!

Abone ol

Kongresine saatler kalan Demokrat Parti'de aday sayısı arttı. Çekişmeli yarışta Cindoruk'un aday olup olmayacağı merak konusu

İNTERNETHABER

ANKARA- Demokrat Parti'de kongreye saatler kala aday sayısı arttı. Şimdiden 8 adayın ismi netleşti. Favoriler eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek, Rifat Serdaroğlu ve Salih Uzun.

DP'nin 15 Ocak'ta yapılacak kongresi öncesi Eski Başbakanlardan Tansu Çiller'e yapılan "Dön" çağrıları karşılık bulmadı. Mesut Yılmaz'ın destek vermesine karşın CHP'den ayrılarak bağımsız kalan İlhan Kesici de aday olmadı. Bu gelişmeler yaşanırken 6 kişi genel başkanlık için aday oldu.

Demokrat Parti tüzüğüne göre başkanlığa aday olmak için en az 50 kongre delegesinin yazılı onayını almak gerekiyor. Kongre öncesinde DP Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı, DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, eski bakanlardan ve parti üyesi Namık Kemal Zeybek, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eski Genel İdare Kurulu üyesi Samet Ocakoğlu, eski DP İstanbul İl Başkanı Tekin Enerem adaylıklarını açıkladı.

SERDAROĞLU DESTEKLE GELDİ!

Son adaylar ise kongreye saatler kala ortaya çıktı. Üç dönem İzmir Milletvekilliğinin yanı sıra Sağlık ve Devlet Bakanlığı yapan Rifat Serdaroğlu DP'ye genel başkan adayı oldu.

Adaylığını açıklamadan önce, Hüsamettin Cindoruk ile görüştüğünü ve Cindoruk'un aday olmayacağını söyleyen Serdaroğlu, ''Kendisinin hayır duaları bizimle beraberdir. Bizim her zaman onursal Genel Başkanımızdır'' dedi. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın da desteğini aldığını belirten Serdaroğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile de görüştüğünü ve hayır duasını aldıktan sonra adaylığını açıkladığını ifade etti.

SALİH UZUN DA ADAY

Demokrat Parti'nin kongresine saatler kala ortaya çıkan adayların büyük kısmının DYP kökenli olması dikkat çekti. "ANAP kökenli hiç aday çıkmayacak mı?" soruları sorulurken hemen bu soruya da yanıt geldi.
www.sonsayfa.com 'un haberine göre önceki gün, Türkiye'nin bir çok ilinden gelen İl başkanları yeni bir isimde karar kıldı. İki gündür medyadan sır gibi saklanan görüşmede Salih Uzun ismi üzerinde uzlaşma sağlandı. Uzun da adaylığını açıkladı. Bu durumda aday sayısı 8 oldu.

ADAY SAYISI 9'A ÇIKABİLİR

Bu durumda aday sayısı 8'e yükseldi. Ancak bu sayı daha da artabilir. DP yöneticilerinden eski ANAP'lı bakan Nevzat Ercan'ın da adaylığını koyabileceği konuşuluyor.

CİNDORUK ADAY OLACAK MI?

DP Genel Başkanı Cindoruk herkesin üstünde uzlaşacağı bir aday çıkmazsa, "Partiyi cami avlusuna bırakmam" diyerek aday olacağı mesajı vermişti. Serdaroğlu'nun bu açıklamalarından sonra Cindoruk'un aday olup olmayacağı da merak konusu.

KONGRE İKİ GÜN SÜREBİLİR

Atatürk Spor Salonu'nda 15 Ocak'ta saat 10.00'da başlayacak ve uzaması durumunda 16 Ocak'ta da sürecek kongrede; 1100 seçilmiş delege, 60 GİK üyesi, 70 Merkez Karar Kurulu üyesi, 35 Yüksek Haysiyet Divanı üyesi, 58 Parti Kurucusu, 1 milletvekili (Mesut Yılmaz) ve Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, oy kullanacak.

Günün Önemli Haberleri