Demokrat Parti ölü bir at mı?

Abone ol

Demirkırat'ı yeniden şaha kaldırma projeleri ne kadar karşılık bulacak. Yoksa yapılan 'ölü atı kırbaçlamak'tan başka bir şey değil mi?

İngilizcede, benim çok sevdiğim bir deyim vardır: 'Flogging the dead horse!', yani 'ölü atı kırbaçlamak'! DYP'nin ANAP'la birleşmesi, yeniden 'Demokrat Parti' adını alması, maalesef hiçbir şeyi değiştirmedi.

Yukarıdaki 'kırbaçlayıcı' satırların sahibi Zaman yazarı Hilmi Yavuz...

Yavuz, bügünkü yazısında Demokrat Parti'de olan-biteni bakın nasıl değerlendiriyor:

- DP, AP, DYP ve ANAP'ın Türkiye siyasetinde hiçbir mana ve ehemmiyeti kalmamıştı. (Bunun farkında olan bir tek kişi ise, bana sorarsanız, Süleyman Demirel'den başkası değildir.) Bundan birkaç gün önce Mesut Yılmaz ve Hüsamettin Cindoruk'un Süleyman Demirel'i Ankara'da, Güniz Sokak'taki evinde ziyaret etmeleri, tam da 'ölü atı kırbaçlamak' girişimidir. Tansu Çiller'den Mehmet Ağar'a, Süleyman Soylu'dan Hüsamettin Cindoruk'a kadar, ölü 'demir kır at'ı kırbaçlayarak ayağa kaldırmak isteyenler, Adnan Menderes'in partisinin adına ve kimliğine sığınmakla, ne kertede âciz bir durumda olduklarını ortaya koymuşlardır. Menderes'in mirasından geçtik, hatırasını bile temsil etmiyor artık!

Tansu Çiller'in veya Ahmet Özal'ın, DP'nin başına geçmesi, hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Tabiat gibi, siyaset de hükmünü icra ediyor çünkü: DP, bugün Türkiye'de hiçbir farklı fikri, hiçbir doktrini, kısaca hiçbir siyaseti ve asıl önemlisi, hiçbir büyük heyecanı temsil etmiyor. Miadını çoktan doldurdu çünkü...

Günün Önemli Haberleri