Demirtaş'tan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya mektup

Abone ol

EDİRNE Cezaevi'nde 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulundukları cezaevinde açlık grevini sürdüren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya mektup yazdı.

Selahattin Demirtaş mektubunda  "Milyonların iradesini temsil eden bir siyasetçi dostunuz olarak açlık grevini sonlandırmanızı rica ediyorum" dedi.

HDP Genel merkezinden yapılan yazılı açıklamada, cezaevinde tutuktlu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açlık grevlerini sürdüren akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya bir mektup yazdığı belirtildi.

Demirtaş'ın mektubunda, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın direnişini anlamlı bulduğunu, yaşanan hukuksuzluklar ile adaletsizlikler karşısında etkili bir karşı koyuş oluştuğunu söyledi ve halkın büyük bir kesiminin dayanışma içerisinde olduğunu gözlemlediğini ifade ettiği belirtilerek, "Açlık grevine başlama ve bitirme kararı sizlerin özgür iradesine tabi. Bununla birlikte milyonların iradesini temsil eden bir siyasetçi dostunuz olarak açlık grevini sonlandırmanızı rica ediyorum" dediği belirtildi.

Günün Önemli Haberleri