Demirtaş'tan Kabataş yorumu

Abone ol

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kabataş'taki görüntülerle ilgili konuştu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kabataş görüntülerini değerlendirirken, "AKP'nin bu tür olaylarda sicilinin temiz olmadığı artık bilinen bir durum" dedi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Gezi Parkı olayları sırasında İstanbul Kabataş'ta saldırıya uğradığını iddia eden kadınla ilgili konuştu.

Demirtaş, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şimdi biliyorsunuz o dönem bizzat Başbakan'ın ağzından böylesi bir olayın varlığı duyuruldu ve birkaç gün içerisinde de görüntülerin kamuoyu ile paylaşılacağı söylendi. Şimdi aradan bunca zaman geçmesine rağmen Başbakan veya AKP cenahından bu duruma ilişkin hiçbir görüntü yayınlanmadığı gibi durumun tersi olduğuna dair görüntüler ortaya çıktı.

SPEKÜLASYON YAPMAK İSTEMİYORUZ

Bu tabi ki söz konusu olan bir hanımefendi, bir kadın dolayısıyla üzerinde çok spekülasyon yapmak istemiyoruz. Ama AKP'nin bu tür olaylarda sicilinin temiz olmadığı artık bilinen bir durum. Ben görüntülerdeki kadınlar ilgili şahsiyeti, kişiliğine veya durumuyla ilgili çok yorum yapmak istemiyorum. Ama burada AKP'nin ne kadar kirli oynadığını ne kadar manipülatif yaklaşım içerisinde olduğunu da görmek gerekir. Bir kadın kimliği üzerinden bunların yapılmış olması da ayrıca çok çirkin olmuştur."



Günün Önemli Haberleri