Demirtaş'tan cemaati çıldırtacak sözler

Abone ol

Operasyonu ve Gülen'in bedduasını değerlendiren BDP lideri Demirtaş'ın açıklamaları, cemaati fena halde kızdıracak.

Paralel devletin tasfiyesini desteklediklerini söyleyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul merkezli operasyona yönelik, "Hocanın bedduası beddua değil aslında talimattır. Savcılarına, kendine bağlı polislere, yandaşlarına talimat veriyor. 'Bunları yapın, evini yıkın' diyor. Aynısını bizlere de yaptığı için biliyoruz" dedi.

Demirtaş, belediye başkan adaylarının tanıtılması amacıyla BDP Diyarbakır il binasında düzenlenen toplantıda, bütün belediyelerde eş başkanlık sistemine geçeceklerini, belediyeleri kadın ve erkeklerin birlikte yöneteceğini belirterek, bunun için yasal mevzuatta değişiklik yapılacağını ümit ettiklerini söyledi. 

DÜNYADA BİRİNCİ PARTİ OLDUK

Mücadeleyi kadın arkadaşlarıyla yaptıklarını dile getiren Demirtaş, "Kadın erkek eşitliği açısından dünyada birinci parti olduk. Bu seçimle ilk defa bir parti, kadın aday sayısı bakımından dünyanın birinci partisi oldu, o da BDP'ye nasip oldu" ifadesini kullandı.

Son 4 yılda 10 bine yakın partilinin düzenlenen operasyonla gözaltına alındığını, BDP'li belediyelerin hizmet üretmemesi için kredilerinin ve projelerinin engellendiğini savunan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Her şeye rağmen BDPli belediyeler büyük hizmetler gerçekleştirdi. Bu işin sırrı arkadaşlarımızın üstün yetenek ve maharetleri değil. İşin sırrı hiçbir arkadaşımızın hırsız olmasıdır. Bu nedenle başarılı oldular. Dikkat ederseniz KCK adlı operasyonlarda arkadaşlarımızın evleri, iş yerleri, ofisleri, belediye makamları didik didik arandı. Ne bir çelik kasa ne de ayakkabı kutusu bulundu. Bu nedenle hizmet üretilebildi. Halkın parası çarçur edilmedi, ranta verilmedi."

YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNE GİDİLMESİ LAZIM

Demirtaş, yerelde çalışmalar yürütürken genel siyasetten de kopmadıklarını vurgulayarak, hizmetlerinde halkın desteğini gördüklerini kaydetti. Başbakanın BDP'li belediyelerin bulunduğu illere ziyaretinde kendilerini eleştirdiğini dile getiren Demirtaş, şöyle dedi:

"Belediyesinden, bakanına, bakan yakınından, çocuğuna ve akrabalarına kadar hepsi bu işlere bulaşmış. Bugüne kadar saklamaya çalıştıkları, belediyeyi suçlayarak örtmeye çalıştıkları buymuş meğer. Bunlar yenilir, yutulur iddialar değil. İnanın ki bu buz dağının görünen yüzü. İl ve ilçelerde yaşanan yolsuzlukların haddi hesabı yok. Üniversitelerde yaşananların haddi hesabı yok. "

BİZ PARALL DEVLETTEN HESAP SORULMASINI DESTEKLİYORUZ İSTİYORUZ

Demirtaş, hırsızı ve hırsızlığı koruyarak paralel devletten hesap sorulamayacağını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz paralel devletten hesap sorulmasını destekliyoruz, istiyoruz. Çünkü Türkiye'de yeni ortaya çıkmış bir durum değil. İttihat ve Terakki'den bu yana Osmanlı döneminden bu yana Türkiye'de bir derin devlet gerçeği var. 1950'lerden bu yana da NATO ile gladyo olarak örgütlenmiş, Türkiye'de karanlık, kirli işlere imza atmış, şimdi bunların bir kısmı tasfiye edildi  Derin devlet gitti, paralel devlet geldi. Şimdi işte o eski derin devletle yeni paralel devlet işbirliği içerisinde yeni siyasi projeler hazırlıyor. Ama AKP şeffaf, temiz, dürüst olmadığı için paralel devlet ve derin devlet ile hesaplaşamıyor. Paralel devletin bu kadar güçlenmesinin nedeni AKP'nin kirli olmasıdır. AKP, kendisi hesap vermeden paralel devlet ile derin devlet ile asla hesaplaşamaz."

ASIL BÜYÜK TUTAN BEDDUALAR ROBOSKİLİ AİLELERİN BEDDUASIDIR

İktidarın, yolsuzlukların üzerine gidebilecek cesareti gösteremediğini savunan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar sanıyor ki hoca oradan beddua edince bunlar oluyor. Hayır asıl nedeni bu değil. Hocanın bedduası da beddua değil aslında talimattır. Savcılarına, kendine bağlı polislere, yandaşlarına talimat veriyor. 'Bunları yapın, evini yıkın' diyor. Aynısını bizlere de yaptığı için biliyoruz. 'Bunların evini yıkın, Kürtlerin evine girin' diye beddua ederken, aslında savcılara, emniyet müdürlerine talimat veriyordu. Oradan tanıyoruz, biliyoruz. Yoksa bu beddualar tutmuş falan değil. Asıl büyük tutan beddualar Roboskili ailelerin bedduasıdır, asıl beddua oradadır. Hesabını veremediğiniz faili meçhullerin sokaklarda, gösterilerde infaz ettiğiniz gençlerin ailelerinin bedduasıdır asıl tutan. Yoksa hocanın bedduası değil."

Selahattin Demirtaş, Türkiye'de karanlık güçlerle, derin yapılarla hesaplaşmak isteniyorsa bunun yol ve yönteminin belli olduğunu vurgulayarak,  "Demokrasi ve Kürt sorunu konusunda cesur olacaksınız. Hem kendinizi hesaba çekip yolsuzluğun hesabını vereceksiniz hem de demokratikleşme adına güçlü adımlar atacaksınız. Kürt sorununda müzakereyi başlatacaksınız. Bunları yapamazsanız hükümet olarak sonunuz iyi görünmüyor" dedi.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE'Yİ RAHATLATMAZ

Çıkışta gazetecilerin kabine değişikliğiyle ilgili sorusu üzerine Demirtaş, "Kabine değişikliği Türkiye'yi rahatlatmaz. Türkiye'nin erken seçim dahil herşeyi gündemine alması lazım" diye yanıtladı.

Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olup olmayacağına ilişkin başka bir soru üzerine, "Şanlıurfa adayımız henüz netleşmedi. Osman Baydemir arkadaşımız dahil ismi geçen arkadaşlarımızı değerlendiriyoruz. En geç bir hafta 10 gün içerisinde netleştirip Şanlıurfa merkez ve ilçe adaylarını açıklayacağız" cevabını verdi.

Günün Önemli Haberleri