Demirtaş'tan cemaat iddiası!

Abone ol

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Taraf'ın haberi hakkında bir iddiayı dile getirdi.

2004 yılındaki MGK'da Gülen Cemaati'ne ilişkin alınan kararla ilgili haberleri değerlendiren BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cemaat'in karardan haberdar olduğunu, hükümetle aralarında kriz çıkınca konunun deşifre edildiğini söyledi.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 2004 yılında yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısında Fethullah Gülen Cemaati'ne yönelik karar haberiyle ilgili konuştu.

NTV'nin haberine göre Demirtaş, Cemaat'in MGK'da alınan kararlardan haberdar olduğunu, hükümetle aralarında kriz çıkınca bu konunun deşifre edildiğini söyledi.

Demirtaş, "Zannediyorum bu cemaatin ilk defa duyduğu bir şey değil. Herhalde bu kararlar alınırken de Cemaat’in bundan haberi vardı, bilgisi vardı. Şimdi tabii çatışma derinleştiği için bu belgeler, aradan geçen bunca yıl sonra ilk defa deşifre ediliyor. Cemaat- AK Parti çatışmasının derinleştiğinin bir göstergesi. Uygulandı mı?, uygulanmadı mı? başka bir mesele. Ama şu kesin ki AKP ve Cemaat uzun süre iş birliği halinde, ittifak halinde devlet içerisinde yeni bir devlet kurdular. Yıllardır Cemaat ülkenin yönetiminin ortağı, koalisyon ortağı" dedi.


TARAF : AKP'NİN MGK'DA GÜLEN'İ BİTİRME PLANI 

Dershane tartışmaları devam ederken, bugün Taraf gazetesinde Mehmet Baransu imzalı ilginç bir haber yer aldı.

Arınç'tan Gülen'i bitirme planı açıklaması
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taraf'ta yer alan "MGK'da Gülen'i bitirme planı" haberi hakkında açıklama yaptı. 

Günün Önemli Haberleri