Demirtaş tahliyeler için ne dedi?

Abone ol

BDP Genel Başkanı Demirtaş, tahliyeleri olumlu buldu ancak kayıp 5 yılı sordu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP'li tutuklu iki milletvekilinin tahliyesine ilişkin, "Şanlıurfa Milletvekilimiz İbrahim Ayhan ve Mardin Milletvekilimiz Gülser Yıldırım az önce tahliye oldular. Onlara geçmiş olsun dileyeyim. Diğer 3 milletvekilimiz de bugün yarın tahliye olacaklar. Peki adalet yerini buldu mu? 5 yıldır cezaevinde yatıyorlar" dedi.
 
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bingöl'e gelen Demirtaş, BDP Bingöl il binası önünde belediye başkan adaylarının tanıtımı için düzenlenen törene katıldı.
 
Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, BDP'nin belediye başkan adaylarının halkın umudu olduğunu, adaylarının halkın hasret kaldığı dürüst yönetimi inşa etmeye geldiğini savundu.
 
"30 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde hem ilçelerde hem de merkezde, Bingöl’ün uzun süredir hasret kaldığı halk belediyeciliği ve dürüst belediyecilik kazanacak" diyen Demirtaş, adaylarının belediye başkanlıklarını kazanmaları halinde sadece halka hizmet edeceğini belirtti.
 
Demirtaş, şöyle konuştu:
 
"Arkadaşlarımız, Bingöl’ün parasını kuruşuna kadar Bingöl için harcayacaklar. Ailelerine değil, çevresine değil, arkadaşlarına değil, Bingöl halkına harcayacaklar. Çünkü burada yapacak çok iş var. Bir belediye, halka su götürdü, çöp topladı, kaldırım yaptı diye övünemez ama Bingöl’de onlar bile yok. Onlar da yapılmadı. Koltuk sevdalısı değil dava adamıyız. Biz çok koltuk heveslisi değiliz. Biz o koltuklara şanımız, şerefimiz yürüsün, servetimiz artsın diye oturmuyoruz. Bizler dava insanlarıyız ama biz inancımızı, davamızı, bizlere güvenenleri asla satmadık. Asla onların boynunu bükecek, onları mahcup edecek bir duruş içinde olmadık.”
 
"Artık siyaset ağaların ve paşaların değil" ifadesini kullanan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bingöl'ün gençleri, anaları, kadınları ve halkı, bu onursuzluğu kabul etmediğinizi genel seçimde gösterdiniz. Şimdi yerel seçimlerde de bu oy tüccarlarına en büyük cevabı vereceksiniz. Bunlar Bingöl halkını satılık zannediyorlar. Bingöl’de halk devrim yaptı devrim. İktidara, bu bozuk düzene, hırsızlık düzenine el koydu. Bingöl'de artık siyasetin ve halkın hizmetkarları var."
 
TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİN DURUMU
 
Demirtaş, partilerinden 10 bin kişinin cezaevinde olduğunu savunarak, şunları kaydetti:
 
"Bu 10 bin arkadaşımızın içinde milletvekilleri, belediye başkanları ve meclis üyeleri var. Tek birine 'Sen hırsızlık yaptın’ diyebildiler mi? Hepsi onurluca yatıyorlar. Şanlıurfa Milletvekilimiz İbrahim Ayhan ve Mardin Milletvekilimiz Gülser Yıldırım az önce tahliye oldular. Onlara geçmiş olsun dileyeyim. Diğer 3 milletvekilimiz de bugün yarın tahliye olacaklar. Peki adalet yerini buldu mu? 5 yıldır cezaevinde yatıyorlar. Onlara geçmiş olsun dileyeyim."
 
Partililerin "İbrahim, Gürsel onurumuzdur” şeklinde slogan atması üzerine Demirtaş, “Elbette onurumuzdur. Çünkü bizim özgürlüğümüz için içeride yatıyorlar. Bu özgürlük davası için bedel ödüyorlar” diye konuştu.
 
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da daha önce bastonla, şimdi de kolu alçıda olduğu halde Bingöl’e geldiğini belirterek, partililere hitap etti.
Günün Önemli Haberleri