Demirel'den Çiller'e ağır hakaret!

Abone ol

Süleyman Soylu, bir döneme ışık tuttu, Çiller'in Köşk'e çıktığında Demirel'in elindeki mektubu sert bir şekilde yere atttığını söyledi.

Tansu Çiller, hükümet kurmak için gittiği Çankaya'da Süleyman Demirel'in hışmına uğramış! Köşk'te yaşanan bu olayı anlatan Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, 28 Şubat sürecinin siyasi değil ekonomik boyutunun da önemli olduğunu söyledi.

Doğruyol Partisi ile Refah Partisi koalisyonunun, Türkiye'nin en uyumlu hükümeti olduğunu savunan Soylu, Erbakan ile yaşanan ilginç bir diyaloğu da canlı yayında anlattı.


Eski Doğru Yol Partili ve Demokrat Parti eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, Tansu Çiller'in 1993 yılında hükümet kurmak için gittiği Köşk'te uğradığı muameleyi Ülke TV'de anlattı. 
Canlı yayında 28 Şubat sürecine herkesin müdahil edidiğini dile getiren Soylu, sürece sadece Adalet Partisi ve Genel Başkanı'nın müdahil edilmediğini ifade etti.

28 Şubat'ta herkesin olayın siyasi boyutuna baktığını belirten Soylu, olayın bir de ekonomik boyutunun olduğunu söyledi. Doğruyol Partisi - Refah Partisi iktidarındaki ekonomik gelişmelere dikkat çeken Soylu, Türkiye'nin en uyumlu komisyonunun Doğruyol Partisi - Refah Partisi döneminde olduğunu belirtti.

Dönemin Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın iktidardan sonra Tansu Çiller'e bizim sizlere bir başbakanlık borcumuz var dediğini öne süren Soylu, hatta Erbakan'ın aynı partiden seçime girme isteğini de Çiller'e ilettiğini söyledi.

DEMİREL ÇİLLER'E MEKTUBU FIRLATMIŞ

1993'te DYP Genel Başkanlığı'na seçilen Tansu Çiller'in Çankaya Köşkü'ne kabineyi kurma mektubu olan Başbakanlık mektubunu almak için gittiğini belirten Soylu, Çiller'in Çankaya Köşkü'nde maruz kaldığı tavrı açıkladı.

Süleyman Soylu, "Çanakaya Köşkü'nde Tansu Çiller'i ayakta karşılayan Sülayman Demirel'in elindeki mektubu sert bir edayla yere attığını daha sonra Tansu Çiller'in "Mektubu düşürdünüz galiba Sayın Cumhurbaşkanım" dediğini, Süleyman Demirel'in ise "Hayır bilerek attım" diyerek cevap verdiğini söyledi.

Süleyman Soylu, Sülayman Demirel ile Tansu Çiller arasındaki ilk temasın bu görüşme olduğunu ifade etti.




Günün Önemli Haberleri