Demirel Zeybek'i böyle tarif etti

Abone ol

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek için Süleyman Demirel ne dedi?

İNTERNETHABER.COM- Eski cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel, geçtiğimiz hafta sonu DP'nin başına geçen Namık Kemal Zeybek'e sahip çıktı, övgüler yağdırdı. Zeybek'in seçim ittifakına girmesine de olumlu bakıyor.

'Aydın Doğan'ın bacanağı olduğu, AK Parti ile işbirliği yapacağı ve DP'yi MHP'ye taşıyacağı için seçildi' iddialarına gülüp geçen Demirel, Sabah Yazarı Yavuz Donat'a Zeybek ile ilgili düşüncelerini anlattı.

VATANSEVER

Demirel'in Zeybek hakkındaki ilk sözü 'vatansever' oldu. Zeybek'in siyasi kariyerini anlatan Demirel, onun için bakın neler diyor?

"Benim Başdanışmanım... 1991-1995 arasında... Önce Başbakanlık, sonra da Çankaya'da. Geniş bir kültürü var... Orta Asya konularında bana çok yardımcı oldu.
Özal ve Erbakan hükümetlerinde bakanlık yaptı... Birinde ANAP'lı, diğerinde DYP'li olarak. Bilgisi, tecrübesi, pek çok hasleti (özelliği) varken, Genel Başkanlığı'nı şu veya bu istikamete çekmek yanlış."

BACANAK ELEŞTİRİLERİ

Bacanağı olduğu Aydın Doğan'ın seçimi kazandırdığı iddiasına katılmayan Demirel, eleştirilere katılmadığını da şu sözlerle dile getiriyor: 

"Birinin akrabası olduğu için seçmedi... O kişi "hizmete, partinin bayrağını taşımaya talibim... Emrinizdeyim" dediği için seçti."

DP'Yİ MHP'YE TAŞIYACAK MI?

Zeybek'in ülkücü kökenli olduğu ve DP'yi MHP'lileştireceği endişelerine anlam veremeyen Demirel'in bu konudaki güvencesi delegeler: "Bu kişi (Zeybek), partiyi şu veya bu yöne çekmeye kalkarsa, onu o göreve getiren irade (kongre) tekrar bir araya gelir, gereğini yapar... "


Günün Önemli Haberleri