Demirel CHP'ye nasıl sızdı?

Abone ol

Mehmet Haberal'ın adaylığı sonrası Demirel'in CHP'deki etkinliği gündemde. DSP'li Hasan Erçelebi bir iddia ortaya attı.

DSP Genel Sekreteri ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, CHP'nin içinde 15 kişilik eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kontenjanı olduğunu öne sürdü.

Partisinin Denizli İl Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Erçelebi gündemdeki konuları değerlendirdi. CHP'nin içinde Demirel'in kontenjanı olduğu gerekçesiyle eleştirilerde bulunan Erçelebi, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın idamına atıfta bulunarak, "Şimdi siyasette bir bilen diye anılan kişi 'üç bizden üçte onlardan beraber olduk' diyerek demeçler vermiştir. Bugün aday gösterenlere hatırlatıyorum bu üç fidan darağacına çekilirken 'üç sizden üç bizden' diyen kişinin sözlerini hazmedebiliyorsanız o listeler o adaylar size hayırlı uğurlu olsun. Ama o üç gencin acısını bugün yüreğinizde hissediyorsanız o zaman o koyduğunuz 15 kontenjanı hangi yüzle hangi vicdanla hangi akılla koydunuz diye soruyorum." dedi.

CHP'nin içinde kontenjan olduğunu herkesin bağırarak söylediğini vurgulayan Erçelebi, Belli değimli herkes bağırıyor. Ankara 2. bölgede Aydın'da Zonguldak'ta Aksaray'da." diye konuştu. Erçelebi, AK Parti içinde kontenjan olup olmayacağı şeklinde bir gazetecinin sorusunu "Onu bilemiyorum vardır." diye cevap verdi.

Günün Önemli Haberleri