Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: Biz seni 17:25 Aralık saatiyle biliriz

Abone ol

MHP lideri Devlet Bahçeli ile Ahmet Davutoğlu arasındaki söz düellosu sertleşiyor... Davutoğlu, Bahçeli'ye sert çıktı... Davutoğlu Bahçeli'yi makam odasına koyduğu ve "ben yaptım" diye övündüğü 17:25 saatiyle vurdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kerkük konusundaki sert eleştirilerine Ahmet Davutoğlu'ndan cevap gecikmedi. Bahçeli'yi 17-25 Aralık sürecinde "operasyonun siyasi sözcülüğünü yapmak"la suçlayan Davutoğlu, "Makam odasına 17.25 saati yaptırıp önünde basın mensuplarına poz veren aymaz" dedi. Davutoğlu'nun 10 maddelik cevabında Bahçeli'ye çok ağır eleştiriler yöneltildi. 

AK Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu Kerkük konusunda düşüncelerini 10 maddelik bir bildiri ile açıklamış, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dün yaptığı grup toplantısında Davutoğlu'na ağır ifadelerle yüklenmişti. Davutoğlu için "Cumhurbaşkanı, Bakanlar Kurulu, TSK, güçlü bir irade ile ağız birliği içindeyken eski Başbakan'ın aykırı beyanat vermesi gafillik ve garabettir" diyen Bahçeli, "Durdun durdun da şimdi niye ortaya çıktın? Sen hangi yüzle konuşuyorsun?" demişti. 

17 ARALIK VE MİT TIRLARI OLAYINDAKİ TAVRINI HATIRLATTI

Bu suçlamalara Davutoğlu'nun cevabı oldukça sert oldu. Bahçeli'nin ismini hiç anmayan Davutoğlu'nun Bahçeli'ye yönelik kurşun ağırlığındaki eleştirilerinde 17-25 Aralık operasyonları ve MİT Tırları konusunda söyledikleri dikkat çekti. Bahçeli'yi MİT TIR'ları konusunda 'FETÖ ile aynı dili kullanmakla' suçlayan Davutoğlu, MHP liderinin 17-25 Aralık'ın siyasi sözcülüğünü yaptığını vurguladı. Davutoğlu, buna kanıt olarak da Bahçeli'nin makam odasına yaptırdığı 17:25 saatini örnek gösterdi. 

MAKAMINA YAPTIRDIĞIN 17:25 SAATİ İLE SİYASİ SÖZCÜ OLDUN

Davutoğlu Bahçeli'nin makam odasına yaptırdığı saati hatırlattığı açıklamasında "Makam odalarına 17.25 saati yaptırıp önünde basın mensuplarına poz verecek bir aymazlıkla 17-25 Aralık operasyonlarının siyasi sözcülüğünü üstlenenler.." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 17-25 Aralık operasyonlarının ardından makam odasındaki ayaklı saatin pilini çıkararak saatin iki sayfasını 17 ve 25'e sabitlenmişti.  Firari Can Dündar'a yaptığı açıklamada da saati gösterip, ''Ben yaptım. 17 ve 25 Aralık'ın hesabının sorulmasından asla geri adım atmayız'' demişti. Davutoğlu işte bu saati hatırlattı.

MİT TIRLARI OLAYINDA FETÖ İLE AYNI DİLİ KULLANDIN

Devlet Bahçeli'nin MİT Tırları olayında takındığı tavır ve eleştirileri hatırlatan Davutoğlu, "Bayırbucak Türkmenlerine giden yardımlar konusunda hain FETÖ terör örgütü ile aynı dili kullanarak AK Parti hükümetlerine ve yetkililerine saldıranlar..." ifadelerini kullandı.

HAYATINDA BİR KEZ KERKÜK'E UĞRAMADIN... HADDİN DEĞİL...

Kendisinin Konya Taşkent'li bir yörük Türkmen olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Taşkent'li bir yörük Türkmen'e Türklük dersi vermeye çalışmak, hayatları boyunca bir kez Kerkük'e uğramamış olanların haddine değildir" diyerek eleştirilerini sürdürdü. 

PARTİNİ BARAJ SINIRINA GETİRDİN, BİRLİĞİNİ KORUYAMADIN

Devlet Bahçeli'nin MHP'yi baraj altında kalma tehdidiyle baş başa bıraktığını savunan Davutoğlu, "Partisinin birliğini koruyamamış olanların, bugün şark kurnazlığıyla güya partimiz içinde ihtilaf çıkarma çabaları başarısız olmaya mahkumdur" dedi.

HÜKÜMET ORTAĞI OLDUĞUN 28 ŞUBAT BİLE BİZİ SUSTURAMADI

Bahçeli'nin kendisine "susma telkininde bulunmasının hadsizlik olduğunu" belirten Ahmet Davutoğlu, "Kendilerinin hükümet ortağı olduğu 28 Şubat döneminde susturulamayan zihnimizin, sesimizin ve kalemimizin kendi hükümetimiz döneminde susturulabileceğini düşünmek kimsenin hakkı da haddi de değildir" ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri