Dar iç çamaşırı giymek zararlı mıdır?

Abone ol

Dar iç çamaşırı giymenin sperm kalitesine ne gibi zararlar verdiğini merak ediyorsanız elmaelma.com'a bir göz atın deriz!

Yoğun iş stres, sigara içmenin yanı sıra erkekler için dar iç çamaşırı giymek de büyük sorun oluşturuyor. Dar iç çamaşırı sperm kalitesini düşürüyor.  Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, İsrailli araştırmacılar tarafından, yaş ortalaması 32 olan erkeklerden elde edilen 11 bin sperm örneğinin incelendiği araştırmanın sonuçları hakkında verdiği bilgileri elmaelma.com şu şekilde alıntılıyor: “Yumurtanın döllenmesinde sperm hareketi çok önemli ve sperm hareketinde yavaşlama doğal yollardan gebelik şansını düşüren en önemli etkenlerden biri. İsrailli bilim adamları yoğun baskı ve stres altındaki erkeklerde sperm hareketinde ciddi bozulmalar geliştiğini gösterdiler.

YAŞAM TARZINIZI DEĞİŞTİRİN

Yaşam tarzında acilen bir değişim olmazsa gelecekle ilgili endişelenmemiz gerek. Daha önce yapılan çalışmalarda sabun, güneş yağı ve plastikte spermi etkileyen kimyasalların varlığı bulunmuştu. Bu fiziksel faktörler yanında stres / kısırlık ilişkisi de çok kuvvetlidir. Adeta bir kısır döngüdür. Spermle ilgili problemler yaşayan erkek, kendini güçsüz hisseder hatta partneriyle ilişkisi bile bozulabilir. Bu da stress seviyesini yükseltir.

SPERM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN...

Sağlıklı vücut ağırlığında olmak Sigarayı bırakmak Aşrı alkol tüketmemek Dar iç çamaşırlarından uzak durmak Yeterli uyku Stresten kaçmak Sağlıklı egzersiz yapıp, fit kalmak.”

Kaynak: elmaelma.com

Günün Önemli Haberleri