Cumhurbaşkanı Erdoğan Cemal Kaşıkçı cinayetinin ses kaydını açıkladı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kudüs Platformu 2. Konferansında gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili flaş açıklamalar yaptı. Cinayet anının ses kaydını anlatan Erdoğan, "Oradaki üst düzey asker 'ben kesmeyi iyi bilirim' diyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kudüs Platformu 2. Konferansında gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili flaş açıklamalar yaptı. Cinayet anının ses kaydını anlatan Erdoğan, "Oradaki üst düzey asker 'ben kesmeyi iyi bilirim' diyor" dedi. Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı'nın ölüm anına ait ses kayıtlarını almak istediğini belirten Erdoğan, "Dinletiriz, gösteririz ama vermeyiz. Verelim de ondan sonra bunları yok mu edeceksiniz?" ifadelerini kullandı. 

İşte Erdoğan'ın Cemal kayıkçı cinayetiyle ilgili yaptığı bomba açıklamanın satır başları...

- Cemal Kaşıkçı, (Suudi Arabistan) Başkonsoloslukta ne yazık ki alçakça bir operasyonla şehit edildi. Tabi bizi Suudi Arabistan'dan aradılar. Ve biz gerek babaya, gerek oğluna her şeyleri anlattık. Ve özel temsilcilerimizi gönderebilir miyiz dediler, buyrun gönderin dedim.

- Geldi, bizzat kabul ettim. Kendilerine anlattık. İstihbarat şeflerine bütün belgeleri dinlettik, gösterdik.

- Fakat bütün bunlara rağmen Krala ben şunu sordum. Bu 15 kişi İstanbul'a neden gönderildi ne işi var? Konsolosluk'ta bunlar ne iş yaptı? Ben size adres vereyim bu katil 15 kişinin içinde.

GÖNDERİN BİZ YARGILAYALIM...

- Bana Kral'ın verdiği cevap şu oldu; 18 kişiyi tutukladık sonra sayı 22'ye çıktı. Bunların cezası ne oldu? Yargılayamıyorsanız, suçun işlendiği yer İstanbul olduğu için bunu İstanbul mahkemelerinin uluslararası hukuka göre yargılaması gerekir. Gönderin, biz yargılayalım.

- Yerli işbirlik çilerle bu iş yapıldı dedi. Kimdir bunu açılamaya mecbursun. Çünkü  iddia sahibi sizsiniz. Açıklayamadılar sonra inkar ettiler. Veliaht Prens, "Cemal Kaşıkı konsolosluktan çıktı" dedi. Yahu nişanlısı vardı dışarıda. Bu millet enayi değil hesap sormasını bilir.

SUUDİ ARABİSTAN BELGELERİ İSTEDİ VERMEDİK...

- Suudi Arabistan belgeleri istedi gösterdik dinlettik ama almak istediler. Dinletiriz ama vermeyiz. Verelim de bunları yok mu edeceksiniz.

- ABD geldi ve CIA dinledi. Almanya, Fransa, Kanada hepsine kim istiyorsa dinlettik. Kendi istihbarat şefi bile bu bir felaket, bu adam uyuşturulmuş diyor.

BEN KESMESİNİ İYİ BİLİRİM DİYOR...

- Adam açık açık "ben kesmesini iyi bilirim" diyor. Çünkü bir morg mensubu. Bu adam asker, üst düzey. Bunların hepsi kayıtlarda var.

- Eninde sonunda denilen yere geldiler. Şimdi Amerikan Senatosu ne diyor? Suudi yönetimini şimdi suçluyor. İşte en son Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Haley, ne dedi, -isim vererek hem de söylüyor- 'Bu işin faili odur'. Buyur.

DAHA BİRÇOK ŞEYLER ÇIKACAK...

- İş artık belli bir yere geldi. Daha birçok şeyler çıkacak, buradan çok şeyler çıkar. Artık insanlık bunlara tahammül edemez.

Günün Önemli Haberleri