Cübbeli Ahmet Hoca: Erkeklerin başı açık gezmesi günahtır

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 'Erkeklerin başı açık gezmesi öyle günahtır ki, öyle fena bir iştir ki kitaplara baksanız yerini bulamazsınız' dedi.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, erkeklerin başı açık gezmesinin günah olduğunu söyleyince sosyal medyanın gündemine oturdu. Ünlü, 'Lalegül TV'de yayımlanan sohbetinde şu ifadeleleri kullandı;

"Erkeklerin başı açık gezmesi öyle günahtır ki, öyle fena bir iştir ki kitaplara baksanız yerini bulamazsınız." 

Cübbeli Ahmet Hoca 5 yaşında anaokulunu sevmedi! Kur'an öğretilecek mi?..

AHMET MAHMUT ÜNLÜ KİMDİR? Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Türk vaiz ve hafız. İstanbul'un Fatih ilçesi Çarşamba semtinde bulunan İsmailağa Cemaati'nin önde gelenlerindendir. 

1965 İstanbul doğumlu. Giresun Göreleli olup 3-4 yaşlarında iken ilim tahsiline başladı. Küçük yaşlarında Cübbe giydiği için Cübbeli Ahmed lakabını aldı. Nakşibendi Tarikatının İsmailağa Kolu olarak bilinen dergahında halen liderlik konumunda olan Mahmud Ustaosmanoğlu tarafından özel olarak eğitilen Ünlü, 11 yaşına kadar Fatih Çarşamba İsmailağa camiinde medrese eğitimine devam etti. O yaşta Yavuz Selim ve Kasımpaşa Camii gibi büyük camilerde verdiği vaazlar büyük kalabalıklar tarafından izlenmeye başlandı. 12 yaşında Rize Pazardaki Tütüncüler Köyü Kur'an kursunda Resül Bölükbaşı Hoca'dan Sarf, Nahiv, İlmi Kelam, Meani,Tefsir, Hadis ve Fıkıh dallarında uzun seneler sürecek kitapların tahsilini 20 aylık zaman zarfında bitirerek 1980 tarihinde on binlerin katılımıyla tertip edilen merasimde icazet-i ilmiyesini aldı.

Diğer Videolar