Cindoruk'a göre Cumhuriyet'i kaptırdık!

Abone ol

DP Lideri Hüsamettin Cindoruk, bugünkü Cumhuriyetin, 1923'te ortak kurulan Cumhuriyet olmadığını öne sürdü.

Hüsamettin Cindoruk, partisinin Antalya il kongresinde yaptığı konuşmada, DP'yi Türkiye'de huzur bittiği için canlandırdıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başörtüsü tartışmalarına ilişkin açıklamalarını hatırlatan Cindoruk, sorunun Cumhurbaşkanı Gül'ü bile ''bıktırdığını'' ifade etti. Hüsamettin Cindoruk, 2002 yılında Türkiye'de terör olmadığını, ancak hükümetin bugün terör örgütünün lideriyle müzakere eder hale geldiğini öne sürdü.

Ergenekon soruşturmasına da değinen Cindoruk, şöyle dedi:
''Ergenekon adı altında uydurma bir dava ile devletimizin en değerli paşalarını, milletimizin sevgili bilim adamlarını, gazetecilerini hapishanede süründüren, 3 senedir tutukluluk hallerini sürdüren, onları savunan ve bu hali düzeltmesi gereken Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu bir anayasa değişikliği ile kendisine bağlayan bir iktidar, Anayasa Mahkemesini karar veremez hale getirecek atamalar yapan bir Cumhurbaşkanı... Bu Cumhuriyeti geri almak zorundayız. Bu Cumhuriyeti kaptırdık, bu Cumhuriyet, bizim ortak kurduğumuz 1923'teki Cumhuriyet değil artık.''

DP Genel Başkanvekili Salih Uzun da basın ve sivil toplum kuruluşları ile iş adamlarının korktukları için hükümete çalıştıklarını iddia ederek, ''Onlara biat etmemişseniz Diyanet İşleri Başkanı da olsanız, Şeyh-ül İslam da olsanız bir kalemde silebilirler'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri