Cindoruk Erdoğan'ın Türkçesine taktı

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Türkçesini yetersiz bulan Hüsamettin Cindoruk, Başbakan'ı şantiye şefi ilan etti.

İNTERNETHABER.COM- Cindoruk'un gündeminde Başbakan Erdoğan'ın Türkçesi vardı. Erdoğan'ın canlı yayın konuşmalarında hangi kelimeyi kaç defa kullandığını sayan DP'nin eski lideri, Başbakan Erdoğan'a kitap okuması tavsiyesinde bulundu.

Habertürk’te yayınlanan Fatih Altaylı’nın sunduğu "Teke Tek" programına konuk olan Hüsamettin Cindoruk, Başbakan Erdoğan'ı hedef aldı.

ENTELEKTÜEL KAPASİTE DEDİĞİN BU

Erdoğan'ın Türkçesinin yetersiz olduğunu savunan Cindoruk konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başbakan'ın kulaklarını çınlatayım. En son NTV'de açık oturuma çıktı. Ben saydım 11 defa 'ilgi ve alaka' dedi. 19 defa 'nokta' dedi. Noktasında, nokta için, noktada. Aklıma Nurullah Ataç geldi. Nurullah Ataç virgül kullanmazdı biliyorsunuz, virgül kullananlara da veryansın ederdi. Çünkü imla kılavuzuna bakmadan yazı yazmak sanatı gibi görüşü vardı. Şimdi hepiniz biliyorsunuz nokta az kullanılan fevkalade önemli bir hadise. Ama zaman zaman benim bile dilim alıştı noktasında diyorum. Entelektüel kapasite dediğin bu. 

KELİME BULAMIYOR

Başbakan akar sular gibi Türkçe konuşmalı. Okuyor okumadığı zaman bunu söylüyor. Boyuna 'ilgi ve alaka' diyor. İlgi ve alaka bir kez kaçar ama ağzından son zamanlarda yaygın hale geldi. Ama nokta noktasında dediğiniz zaman kelime bulamadığınız anlamına gelir. Ama Türkçesini kelime haznesini zenginleştirmek zorunda. Çok daha fazla okumak zorunda. Yoksa iyi bir şantiye şefi."

ŞANTİYE ŞEFİ AMA DEVLET ADAMI DEĞİL

Araya giren Altaylı, "Bazen öylesi gerek miyor mu?" diye sordu. Cindoruk bu soruya şu cevabı verdi:

"Gerekiyor orada sıkıntım yok. Ama bir de devlet adamı gerekiyor. Her zaman şantiye şefi bulabilirsiniz. Devlet adamı bulmak çok zor. Bakın şimdi bulunduğumuz şu hadiselere. Devlet adamının ilk vasfı öngörüdür. Önünü görmüyorsa arkasını görmesi de şüphelidir."

Günün Önemli Haberleri