Çin'den ABD otomobillerine 3 aylık süre kazan kazan dönemi

Abone ol

Mart ayına kadar ticari savaşlar ara veren ABD ve Çin arasında olumlu gelişmeler yaşanıyor. Çin yaptığı açıklamada ABD'den getirilen otomobillere getirilen ek vergileri 3 aylık boyunca kaldıracak

Ticaret savaşlarına Kasım ayı sonunda Arjantin'de yapılan G-20 Zirvesinde Mart ayına kadar ara veren Çin ve ABD’den karşılıklı olumlu misillemeler geliyor.

Çin Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ABD'den getirilen otomobillerde uygulanan misilleme vergilerinin geçici olarak kaldırılacağı belirtildi. Buna göre Çin, ABD'den ithal edilen otomobil ve otomobil parçalarında 1 Ocak'tan itibariyle üç ay geçerli olacak şekilde ek verileri kaldıracak.

Çin, misilleme olarak ABD'den getirilen otomobillere yüzde 25 ek vergi uygulamasına geçmişti. Açıklamada, söz konusu adımın iki ülkenin liderleri tarafından sağlanan fikir birliğinin uygulamaya geçirilmesi için atıldığı belirtildi. Bakanlık açıklamasına göre Çin, tüm misilleme vergilerinin kaldırılmasıyla dengeli, kazan-kazan ekonomi ve ticaret düzeninin kurulmasını umuyor.

Günün Önemli Haberleri