Çiçek'ten Pavey'e iyi haber

Abone ol

Eski Çalışma Bakanı Ali Rıza Uzuner’in cenaze törenine katılan Cemil Çiçek, Şafak Pavey’in giyimine yönelik soruları cevaplandırdı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’in ne zaman isterse pantolonla genel kurula gelebileceğini söyledi.

Daha önce de Pavey’in pantolonla girebileceğine dair konuşmalarını hatırlatan Çiçek, "Meclis başkanlığına seçildiğim ilk günlerdeydi. Bir arkadaşımız geldi. Henüz başkanvekilleri de seçilmemişti. Birleşimleri ben yönetiyordum. Kendisinin pantolonla girip giremeyeceğini sordular. Benim yönümden hiçbir sakınca olmadığını rahatlıkla girebileceğini ifade ettim. Bugün de kanaatim odur. Dört siyasi partiye mensup kadın milletvekillerimiz iç tüzük değişikliği konusunda ortak bir çaba ortaya koydular. Bu da genel kurula kadar geldi. Verilen bir önerge sebebiyle o tekrar Anayasa Komisyonu’na çekildi. Benim yönümden bir problem yok. Sayın Pavey ne zaman isterse pantolonlu olarak gelebilir. İç tüzük deniliyorsa zaten bununla ilgili epey bir mesafe kat edilmiş komisyonda. Grup başkanvekillerimiz konuşurlar önümüzdeki hafta bunu çıkarabiliriz. İş bu kadar kolay.” diye konuştu.

İç tüzük çalışmalarının sürdüğünü belirten Çiçek, "Zaten hiç geciktirmeye de gerek yok. İlla düzeltilsin isteniyorsa o bir maddelik şeyi getirirler. Zaten grup başkanvekillerimizle beraber bir iç tüzük çalışması yapıyoruz. İki toplantı yaptılar. Orada da yapılabilir ama işi hiç geciktirmeye gerek yok." dedi.

"DÜNKÜ TABLO OLUMLU"

Meclis’e kadın milletvekillerinin başörtüsü ile gelmesini değerlendiren Çiçek, "Dünkü tablo çok olumlu buluyorum. Türkiye’nin demokratik olgunluğu açısından fevkalade önemli bir tablo. Bu işin çözümlenmesi için çok kişinin katkısı oldu. Dünden bugüne gündemde olan bir konu değil. En az 25-30 yıllık geçmişi olan bir konu. Çok şükür uzlaşma ile anlaşma ile çözüldü. Buna katkı veren siyasi partilerimizin genel başkanları grup başkanvekillerine emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu geride kaldı. Dünkü tablonun emin olun Türkiye’de bir iki yıl siyaset egemen olsa bugün sorduğunuz soruların hiçbirisini sormazsınız." ifadelerini kullandı.

Günün Önemli Haberleri