CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu: Yüzde 51'le kazanacağız

Abone ol

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu iddialı konuştu. İmamoğlu," İkili bir seçimde kazanmak için yüzde 51 gerekiyor ve gereken oy oranı buysa biz de bunu başaracağız." dedi.

CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet gazetesine röportaj verdi. Katılımcı demokrasiyi önemsediğini anlatan İmamoğlu, İmamoğlu, “Bende hiçbir önyargı gütmeden toplumun her kesimini dinleyerek ortak masa, ortak akıl kuralıyla İstanbul’un 39 ilçesiyle bu kenti yöneteceğim” diye konuştu.

"YÜZDE 51'İ BAŞARACAĞIZ"
AKP ve MHP ittifakının yerel seçimlerde tabana etkisi nasıl olacağı yönündeki soruya İmamoğlu, şu yanıtı verdi:

"Ben yapılan ittifaka ilişkin bir sorun görmüyorum. Dilimizin herkesi kapsayacağına inanıyorum. İstanbul’da partiler üstü kavramlarla bu sürece hazır olduğumuzu belirtebilirim. Dolayısıyla bizim talep ettiğimiz oyun adı ‘İstanbul İttifakı’. Bu ittifak kavramıyla İstabul’da yaşayan tüm yurttaşların oyuna talibim. Seçim sonrası ortaya çıkacak oy oranını da bugün kestirmek zor tabii ama İstanbul ve birçok il ikili bir seçime gidiyor gibi. İkili bir seçimde kazanmak için yüzde 51 gerekiyor ve gereken oy oranı buysa biz de bunu başaracağız.""İLK İŞ ULAŞIM SORUNU OLACAK"
İmamoğlu seçilmesi halinde ilk işinin ulaşım sorunu olduğunu belirterek, "Türkiye’de ve dünyada bu alanda çalışan çok değerli uzmanlar var. Hiçbir önyargı gütmeden toplumun her kesimini dinleyip İstanbul’daki birçok tali noktada ulaşım sorunlarını çok rahatlıkla çözebileceğimi biliyorum. Ben 5 yıldır süreci izleyen ve içinde olan bir belediye başkanıyım. Masada herkes bulunacak ve ilk işimiz trafik olacak. İstanbul’da trafik ve ulaşım sorununu çözeceğiz." diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri