CHP'li vekil Tanal Türkiye'de yok sandı ama...

Abone ol

Almanya'ya giden CHP'li vekil otobüslerde verilen hizmetleri övdü, "Türkiye'de neden yok" diye eleştiri getirdi. Ancak CHP'li vekilin hesaba katmadığı konu aynı hizmetlerin Türkiye'de de mevcut olduğuydu..

CHP Milletvekili Mahmut Tanal Almanya'dan çeşitli fotoğraflar paylaştı. Almanya'da otobüse binmek için durakta bekleyen Tanal duraklarda otobüsün kaç dakika sonra geleceğini gösteren uygulamanın olmasını överek, "Otobüs durağında gideceğiniz yere otobüsün kaç dakika sonra geleceği yazılı. Allah aşkına bu hizmeti Türkiye’deki belediyeler neden vermez / veremez. Bunu herkese söylüyorum. Hiç mi iyi örnekleri almayacağız" dedi.

Tanal'ın hesaba katmadığı şey ise aynı hizmetin Türkiye'de de kullanıldığıydı. İşte CHP'li vekilin o paylaşımı:

İSTANBUL'DA AYNI SİSTEM VAR

Oysa başta İstanbul olmak üzere birçok ilimizde bu uygulama var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı duraklarda otobüsün gelmesine kaç dakika kaldığı yazıldığı gibi ayrıca telefonunuza indirebileceğiniz uygulamalarla otobüsün nerede olduğunu anbean öğrenebilirsiniz.

OTOBÜSTE ŞARJ

CHP'li Tanal'ın bir diğer haberdar olmadığı konu ise otobüslerde telefon şarj etme özelliği. İstanbul'da da tıpkı Almanya'daki gibi otobüslerde telefon şarj etmeniz için USB çıkışları mevcut.

Günün Önemli Haberleri