CHP'li Öztürk Yılmaz'a ikinci şok

Abone ol

Türkçe Ezan tartışması ile gündeme gelen CHP’li Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, partisi tarafından ikinci kez kesin ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edildi.

CHP’li Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, partisi tarafından ikinci kez kesin ihraç istemi ile disiplin kuruluna sevk edildi.

CHP TBMM Grup Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda; Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz’ın "Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak" ile "Partinin temel ilkelerine aykırı siyasal çalışmalara ve eylemlere katkıda bulunmak" fiileri nedeniyle "Gruptan kesin çıkarma cezası" ile tedbirli olarak cezalandırılması önerisiyle Grup Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verdi. Kararın oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta başlayan Ezan tartışmalarında Ezan’ın Türkçe okunmasını istediğini belirten Yılmaz’a hem parti içinden hem de toplumdan tepki gelmişti.

Skandal Ezan açıklaması sonrası CHP hem Öztürk Yılmaz’ı kesin ihraç istemi ile disipline sevk etmişti. Bunu üzerine basın toplantısı yapan Öztürk Yılmaz, isim vermeden Kemal Kılıçdaroğlu’nu çok sert eleştirmişti.

CHP'li Öztürk Yılmaz'dan skandal Ezan çıkışı!

Öztürk Yılmaz çok sert konuştu 'Rezil kepaze ol'

Günün Önemli Haberleri