CHP'li Gürsel Erol oturma eyleminden çarketti herkesin dilinde

Abone ol

Sosyal medya CHP'li Gürsel Erol'un çarkedişini konuşuyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifası için oturma eylemi yapacağını duyuran Gürsel Erol, çarketti. Saat 11.00'da oturma eylemine çağırdığı CHP'lileri twitterdan bakın ne yazdı:

Genel merkez yönetiminin istifası talebiyle CHP önünde oturma eylemi başlatacağını duyuran Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, karar değiştirdi. Gürsel Erol CHP'lileri heyecanlandıran 'istifa eylemine ilişkin dün attığı twitinde şu çağrıyı yapmıştı:

-'Ülke yönetimini hedeflemeyen, genel merkezi yönetmekle yetinenlere meydan okuyorum. Yarın (bugün) saat 11:00’de Genel Merkez önünde oturma eylemi başlatacağım. Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’sine sahip çıkmalıyız. Eyleme tüm CHP örgütlerini, üyelerini ve gönül verenleri davet ediyorum'.

Eylem vakti gelmeden çarketti
CHP'li Erol 'partililerin karşı karşıya gelmemesi' için eylemi iptal ettiğini açıkladı. Twitter hesabından çarkettiğini duyurduğu açıklaması ile de TT listesine girdi. İşte Erol'un yazdıkları:

-1.)Ben atadan,dededen Cumhuriyet Halk Partiliyim. Böyle yaşadım,böyle devam edeceğim,böyle de öleceğim.

-2.)24 Haziran seçim sonuçları bende ve tüm seçmenimizde umutsuzluğa ve hayal kırıklığına neden olmuştur.Sorumluları istifaya davet yönündeki demokratik talebim,Cumhuriyet Halk Partisi’nin özgürlükçü ve düşünceye saygı duyan geleneğine uygun bir talep olarak değerlendirilmelidir.

-3.)Bizim bilgimiz ve ilgimiz dışında, aynı amaç uğruna omuz omuza yürüyen partililerimizin karşı karşıya gelmemesi,kamuoyunda partimizin tartışılır hale getirilmemesi için eylem kararımızdan vazgeçiyoruz.

-4.)Bu çağrımıza duyarlı davranan ve eylem kararımıza destek vermek isteyen partililerimizden buluşamayacağımızdan dolayı özür diler,daha güzel günlerde tekrar birlikte olacağımızı belirtmek isterim.

5.)Partimizin bugün ihtiyaç duyduğu sağduyu,koltuk siyaseti yerine iktidar olmaya yönelik dava adamlığı siyasetidir.

6.) Siyasi çalışmalarımıza ve Elazığ seçim sonuçlarına yönelik teşekkür gezilerimize kaldığımız yerden devam edeceğimizi belirtir, kamuoyuna saygılarımı sunarım.

Daha önce ne demişti?
CHP Elazığ milletvekili olan Gürsel Erol dün yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

-'Partimizin yaşadığı 24 Haziran seçim sonuçları başarısızlığının sorumlusu bu yönetim anlayışıdır. Mevcut Genel Merkez Yönetimini sıfat ve ünvanları ne olursa olsun bu mağlubiyetin sorumlusu olarak görüyorum ve derhal istifaya davet ediyorum. Ülke yönetimini hedeflemeyen, genel merkezi yönetmekle yetinenlere meydan okuyorum. Yarın saat 11:00’de Genel Merkez önünde oturma eylemi başlatacağım. Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’sine sahip çıkmalıyız. Eyleme tüm CHP örgütlerini, üyelerini ve gönül verenleri davet ediyorum

Gürsel Erol kimdir eşi ve çocukları! Elazığ CHP milletvekili alevi derneklerinde...

Günün Önemli Haberleri