CHP'li Aygun'dan Türksat'ta dolar tepkisi

Abone ol

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması için soru önergesi verdi. Aygun, dövizdeki dalgalanmanın yerel televizyonları zor durumda bıraktığını belirterek bu konuda alınacak önlemleri sordu.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması için TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Dövizdeki aşırı dalgalanmanın ulusal ve yerel ölçekte yayın yapan birçok televizyon kanalının kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Özcan, Oktay'a bu konuda düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu.

İlhami Özcan Aygun, ulusal ve yerel ölçekte yayın yapan televizyon kanallarının Türksat'a döviz üzerinden ödeme yaptığını söyledi. Türsat'ın bu konuda yayıncılar için çeşitli indirimler ve döviz kurunu sabitleme gibi bir takım kolaylıklar sağladığını belirten Aygun, buna rağmen Türksat'ın Ekim ayı ödemeleri için dolar kurunu hangi kurdan alacağının belirlenmediğine işaret etti.

Alınan önlemlere rağmen dövizdeki dalgalanmanın televizyon yayıncılarını zora soktuğunu belirten Aygun, ekonomik istikrarsızlığın pek çok TV kanalının yayınlarına son verme aşamasında olduğunu kaydetti. Ekonomik krizden çıkışın; ancak ulusal seferberlikle mümkün olduğunu belirten Aygun, bu konuda tüm kurumların elini taşın altına koyarak özveri yapmak zorunda olduğunu söyledi.

İşte Aygun'un Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplamasını istediği o sorular;

1) Ocak ayından bu yana Türk Lirasının Dolar karşısında yüzde 67’ye varan oranda değer kaybı; toplumun tüm kesimlerinde ekonomik sıkıntılar yaratmaktadır. Türksat A.Ş’ye dolarla ödeme yapan 300’ün üzerindeki TV kanalımızdan birçoğu yayınlarına son verme aşamasına gelmiştir. Türksat A.Ş’nin dolar kurunu daha düşük fiyattan sabitleyerek getirdiği modelleme de kanallarımız için yeterli olmamıştır. Bu sıkıntıyı dikkate alarak, Türksat A.Ş’nin 1 yıl boyunca fiyatlarını TL üzerinden sabitlemesini sağlayarak Resmi Gazete’de çıkan Tük Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Nolu Kararda Değişiklik Yapan Karar ile uyumlandıracak mısınız?

2) Türksat A.Ş’nin sözleşmeleri; Resmi Gazete’nin 13 Eylül 2018 tarihinde yayımlanan Tük Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Nolu Kararda Değişiklik Yapan Karar kapsamına girmekte midir? Giriyor ise kanallarımızın içinde bulunduğu tabloyu dikkate alarak Uygulama Tebliği çıkaracak mısınız?

3) Türksat A.Ş, Resmi Gazete’nin 13 Eylül 2018 tarihinde yayımlanan sayısındaki Tük Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Nolu Kararda Değişiklik Yapan Karar kapsamına girmiyor ise yeni bir düzenleme yapacak ve TV kanallarımızın içinde bulunduğu mali çıkmazı giderecek önlemler alacak mısınız?

Günün Önemli Haberleri