CHP'den Mansur Yavaş açıklaması

Abone ol

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Mansur Yavaş’ın CHP’den aday olup olmayacağı yönündeki sorulara, " Bir kısmı hayata geçebilir, hepsi söylentiden ibaret demiyorum” cevabını verdi.

CHP'nin sağa yanaştığı eleştirilerine de Loğoğlu, "Sağcılar da AKP’den memnun değil, bir sürü AKP’li de AKP’den memnun değil. Bu vatandaşları da kucaklamak halk partisi olarak kendini tanıtan bir partinin görevi

YALANLAMADI

Mansur Yavaş’ın adaylığı konusunda değerlendirmelerde bulunan Loğoğlu, “Twitter üzerinden birçok şey yazıldı, çizildi, bunun bir kısmı medyaya yansıdı, bu sadece Ankara için değil, İstanbul için Adana için benzer söylentiler her zaman için var. 21 Aralık’ta MYK toplantısı var. Orada genel merkezdeki 5 kişilik seçim komisyonu yaptıkları değerlendirmeler, vardıkları sonuçlar ki bunlar anket, eğilim yoklaması gibi yöntemlerle varılmış sonuçların sonuçlarını bu 5 kişilik komisyon MYK’ya getirecek. 22 Aralık parti meclisi toplantısı sonuçlanıncaya kadar, duyacağınız her şey söylentiden ibarettir. Bir kısmı hayata geçebilir, hepsi söylentiden ibaret demiyorum.” şeklinde konuştu.

TOPLUM BÜYÜK ÖLÇÜDE DEĞİŞİYOR

CHP’nin sağ kesime yaklaştığına dair söylentilerin sorulması üzerine Loğoğlu şunları söyledi:

“Türkiye’de toplum büyük ölçüde değişiyor. Siyasi dengeler değişiyor. AKP’ye karşı duyulan rahatsızlık, memnuniyetsizlik artıyor. Bu sadece sol kesimde olan insanlara has bir durum değil, sağcılar da AKP’den memnun değil, bir sürü AKP’li de AKP’den memnun değil. Bu vatandaşları da kucaklamak halk partisi olarak kendini tanıtan bir partinin görevi.”

Günün Önemli Haberleri