CHP 'Türkçe ezan' diyen Öztürk Yılmaz'ı ihraç etti

Abone ol

Türkçe ezan açıklamaları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sert sözleri nedeniyle iki kez 'kesin ihraç' talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Öztürk Yılmaz, partiden ihraç edildi.

CHP yönetimi tarafından Türkçe ezan açıklamaları ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamaları nedeniyle iki kez 'kesin ihraç' talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz hakkındaki karar çıktı. Grup Disiplin Kurulu, Kılıçdaroğlu'na 'Sıkıysa beni partiden at" diyen Öztürk Yılmaz'ın partiden ihracına karar verdi. 

GRUPTAN KESİN ÇIKARMA... TBMM CHP Grup Disiplin Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle denildi: "TBMM CHP Grup Disiplin Kurulu’nun, bugün (20 Kasım Salı) yapılan toplantısında; Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ve Elazığ Milletvekili Gürsel Yılmaz ile ilgili disiplin dosyaları görüşüldü. Toplantıda; CHP Tüzüğünün 68 1-a,b ve d maddelerine aykırı eylemleri nedeniyle CHP Grup İç Yönetmeliği'nin 79. maddesi gereğince Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'a "Gruptan Kesin Çıkarma" cezası verilmesine, kesin olarak karar verildi.

YILMAZ: YARGIDAN DÖNECEK... Öztürk Yılmaz, ihraç kararının ardından düzenlediği basın toplantısında kararın yargıdan döneceğini savunarak, "Hak, hukuk, adalet arayışındaki bir partinin bir adaletsizliği olarak görüyorum. Bunu bir vefasızlık olarak görüyorum." dedi. 

GÜRSEL EROL'A SÜRE VERİLDİ... Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un mazereti kabul edilerek, sözlü savunmasını 13 Aralık'ta yapmasına karar verildi.

CHP'li Öztürk Yılmaz'dan skandal Ezan çıkışı!

Yılmaz'dan, Kılıçdaroğlu için çok sert sözler 'Rezil kepaze ol'

Günün Önemli Haberleri