CHP ve MHP'nin önerileri reddedildi

Abone ol

Meclis'teki görüşmelerde CHP ve MHP milletvekillerinin Bursa'daki Nilüfer Çayı için verdiği önerge reddedildi.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, partisinin Nilüfer Çayı'ndaki kirliliğin araştırılmasıyla ilgili Meclis Araştırması önergesinin gündeme alınmasına ilişkin önerisi üzerinde yaptığı konuşmada, Nilüfer Çayı'nın Bursa ve bölge açısından önemine işaret etti. 
 
Nilüfer Çayı'nda yapılan analizlerin kirliliğin yasal limitlerin üzerinde olduğunu ortaya koyduğunu belirten Demiröz, bu durumun böyle devam etmesi halinde yıllar içinde insanlara ve çaydaki canlılara zarar vereceğinin açıkça görüldüğünü vurguladı. Demiröz, Nilüfer Çayı'nın ve yan kollarının temizlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için yetkilileri göreve çağırdı. 
 
MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da konuşmasında Nilüfer Çayı'nın kirlilikten kurtarılması yönünde herkesin hemfikir olduğunu ancak buna yönelik çalışmaların kağıt üzerinde kalmaktan öteye gidemediğini söyledi. Sanayileşmenin getirdiği olumsuzluklara da değinen Özensoy, Bursa'nın Organize Sanayi Bölgesi'ne doymuş bir kent olduğunu, yeni sanayi oluşumları yerine çevrenin korunmasına öncelik verilmesini istedi. 
 
HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ise AK Parti iktidarının çevre konularını gözardı eden bir yaklaşım içinde olduğunu savundu. Büyük çaplı pek çok projenin ÇED raporları kapsamı dışında tutulduğunu bunun da iktidarın anlayışının göstergesi olduğunu ifade eden Dora, hükümetin HES uygulamalarını da eleştirdi. 
 
AK Parti Bursa Milletvekil Önder Matlı da CHP'nin grup önerisine ilişkin konuşmasında, iktidarlarının yaptığı yatırımlar ve getirilen hizmetlerle Bursa'nın bir marka kent haline geldiğini söyledi. Matlı, Nilüfer Çayı'na yönelik çalışmaların da yapıldığını, en kısa zamanda yüzülebilir derecede temiz bir hale geleceğini belirterek, muhalefet milletvekillerini temizlenmiş Nilüfer Çayı'nda birlikte yüzmeye ve balık tutmaya davet etti.   
 
Görüşmelerin ardından oylanan CHP Grup önerisi reddedildi.  
 
Genel Kurul'da MHP'nin, uluslararası anlaşmalar ile Türkiye'nin egemenliği altındaki Ege Denizi ve Akdeniz'deki 16 adanın Yunanistan tarafından işgali, kıta sahası ve ekonomik bölgenin Yunanistan ve Güney Kıbrıs tarafından hukuksuz kullanıldığı iddialarına dair verilen Araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi de kabul edilmedi.
Günün Önemli Haberleri