CHP: Suudi gazeteci öldürüldüyse sözleşme iptal olur

Abone ol

CHP Ardahan Milletvekili Yılmaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne ilişkin iddiaları değerlendirdi.

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü iddialarıyla ilgili, "Suudi Arabistan'ın bu konuda yeterince açıklama yaptığını duymuyoruz. Eğer doğruysa bu, Viyana Sözleşmesi'nin ihlalidir ve bunu ihlal edenler, Türkiye'de barınamaz" dedi.

CHP'li Yılmaz konuya ilişkin açıklamasında, "İddiaların gerçeği yansıtması halinde, konsolosluklar ve ev sahibi ülkeler arasındaki ilişkileri düzenleyen Viyana Sözleşmesi gereği ciddi siyasi yaptırımların hayata geçirilmesi gerekiyor. Bir süre önce Rusya'nın birtakım iddiaları üzerine bazı AB ülkeleri Rus diplomatlarını sınır dışı etti. Sözleşmeye taraf diğer ülkelerin de adım atması gerekiyor. Türkiye'nin böyle bir konuya muhatap olması bile ciddi manada sorgulanmalı. Suudi Arabistan'ın bu konuda yeterince açıklama yaptığını duymuyoruz. Yetkililerimizin bu konuyu araştırıp kamuoyuyla paylaşmaları ve buna ilişkin adım atmaları lazım. Eğer doğruysa bu, Viyana Sözleşmesinin ihlalidir ve bunu ihlal edenler, Türkiye'de barınamaz. Türkiye 3'üncü dünya ülkesi değildir, kimse böyle bir muamele gösteremez" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri