Cezaevinden mesaj gönderdi! Demirtaş bırakıyor mu?

Abone ol

Selahattin Demirtaş bırakıyor mu? HDP 3. Olağan kongresinin ertelenmemesi ve olağan tarihinde yapılması görüşü destek bulurken, bu görüş Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eş Genel Başkan Demirtaş’a da iletildiği iddia edildi. Demirtaş’tan ise parti organlarına yanıt geldi.

HDP’nin eş genel başkanları ve milletvekillerinin tutuklu olmaları nedeniyle 3. Olağan kongrenin zamanlaması ile ilgili farklı öneriler dile getirilirken, ertelenme olması halinde olası bir erken seçimin partiyi hazırlıksız bırakabileceği görüşü ön plana çıktı. Bu kapsamda kongrenin ertelenmemesi ve olağan tarihinde yapılması görüşü ağırlık kazandı.

Bu görüş, Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a da iletildi. Edinilen bilgiye göre Demirtaş’ın, tekrar aday olup olmama konusunda parti organlarına, “Gerekirse bırakabilirim. Parti Meclis’inde görev yapabilirim” görüşünü ilettiği öğrenildi. Buna karşın HDP içinde ise Demirtaş’la yola devam etme eğilimi bulunuyor.

ALTERNATİF BİR İSİM GÜNDEMDE

İki dönem kuralı nedeniyle Demirtaş’ın tekrar seçilebilmesi ve tutuklamalar nedeniyle yaşanan il ve ilçe örgütlerindeki sıkıntıların aşılması için de parti tüzüğünde değişiklik yapılması gerekiyor. Siyaset yasağı alması durumunda Demirtaş’ın yerine gelecek alternatif bir ismin de gündemde olduğu kaydediliyor.

Günün Önemli Haberleri