Çeyrek altın fiyatları 16.02.2017 dolar kaç TL son durum

Abone ol

Çeyrek altın fiyatları ve dolar kuru bugünkü son durumu canlı altın ve döviz piyasası verileriyle sizler için derledik. Haberimizde 16 Şubat 2017 tarihli altın ve dolar yorumlarını da bulabilirsiniz.

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,67 civarında işlem görüyor. Altının gram fiyatı ise 145,6 liraya yükseldi. Çeyrek altın bugün 239 liradan satılıyor.

Dolarda küresel bazda yaşanan kar satışları ve gelişmekte olan para birimlerine yönelik hafta başından beri kuvvetli seyreden risk iştahı ile dolar/TL yeniden yönünü aşağı çevirdi.

ABD'de dün açıklanan enflasyon ve perakende satışları verisinin ardından 3,70'in üzerine kadar çıkan dolar bugün 3,67 civarında seyrediyor. Euro da 3,89'un üzerinde işlem görüyor.

DOLAR/TL TAHMİNLERİ

Analistler, dolar/TL'de 3,65 seviyesinin destek olarak önce çıktığını, 3,70'in ise direnç konumunda olduğunu belirtiyor. ABD Başkanı Janet Yellen'ın önceki günkü konuşmasında faiz artışı sinyali vermesi dolardaki düşüş trendini frenlemişti.

Son ABD verileri, faizlerin Fed tarafından daha erken bir sürede artırılabileceği beklentilerini yükseltirken, dolar endeksini 101,76 ile 12 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeye çıkardı. Endeks bu sabah 100,92 seviyesine geriledi.

ALTIN FİYATLARI TEPKİ ALIMLARIYLA YÜKSELİYOR

Altın fiyatları tepki alımlarıyla yükseldi. Dün, yurtiçinde son bir ayın en düşük seviyesi olan 143,28 liraya kadar gerileyen gram altının fiyatı, bu seviyelerden gelen alımlarla yükselişe geçerek günü yüzde 0,50 artışla 144,99 liradan tamamladı.

Bugüne, dünkü yükselişini devam ettirerek başlayan gram altının fiyatı, önceki kapanışın yüzde 0,42 üzerinde 145,6 lira seviyelerinden işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 239, Cumhuriyet altını 975 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise 1.235 dolar civarında alıcı buluyor.

Uzmanlar, dün ABD'de açıklanan verilerin beklentileri aşmasının küresel piyasalarda doları desteklediğini, ancak yatırımcılarda devam eden risk iştahının, dolar endeksinin yükselişini sınırladığını belirtiyor.

Günün Önemli Haberleri