Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili flaş gelişme! Kuyudan örnek alındı

Abone ol

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğü ortaya çıkan Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Kaşıkçı olayıyla ilgili kuyuyu arama izni verilmedi kuyudaki sudan örnek alındı. 38 Suudi Konsolosluğu çalışanının ifadesi alındı.

Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun bahçesindeki kuyuda arama izni verilmedi. Kuyudaki sudan örnek alındı.

Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında şoför, teknik bakım, muhasebe ve santral görevlilerinin de bulunduğu 38 konsolosluk çalışanının ifade alma işlemi tamamlandı. 5 konsolosluk çalışanı ifade vermeye gelmedi...

KAŞIKÇI'NIN CESEDİ NEREDE? Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayının aydınlatılmasına yönelik, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu ve başkonsolusluk konutu önündeki bekleyiş devam ediyor. Olayın nasıl gerçekleştiği ve Kaşıkçı'nın cesedinin nerede olduğu sorularına henüz yanıt bulunamadı.

KUYUDA ARAMAYA İZİN YOK: Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun bahçesindeki kuyuda arama izni verilmedi. Kuyudaki sudan örnek alındı.

YENİ BOYA YAPILAN YERLER: Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndaki incelemelerin ise başkonsolosun odasında yoğunlaştığı ifade edilirken konsolosluktaki bazı bölümlerde yeni boya yapıldığı belirlendi. Başkonsolosluk bahçesindeki evrakların yakılarak imha edilmesinin ise rutin bir işlem olduğu kaydedildi. Türkiye'ye gelen Suudi heyetin Türk yetkililerin yaptığı incelemenin tamamını kamera ile kaydettiği öğrenildi.

EMNİYETE YURTDIŞINDAN BİLE CESETLE İLGİLİ İHBAR YAĞIYOR: Emniyete yurtdışında 'kahin' olarak bilinen kişilerin İnterpol aracılığıyla, yurtiçinde bulunan bazı kişilerin de cesedin yerini rüyalarında gördükleri yada cinlerinin bildirdiğini söyleyerek ihbarda bulunduğu belirtildi.

KAŞIKÇI'NIN 2 TELEFONU İNCELENİYOR: Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluğa girerken nişanlısı Hatice Cengiz'e verdiği 2 cep telefonunda geçmişe yönelik olarak incelemenin devam ettiği öğrenildi. Öte yardan Kaşıkçı'nın konsolosluğa girdiği günün HTS kayıtları incelemeye alındı. Konsolosun ailesinin de yurtdışına gittiği çıktı ortaya çıktı.

38 ÇALIŞAN TANIK İFADESİ VERDİ... İstanbul Başsavcılığınca yürütülen Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında geçen hafta cuma günü başlayan konsolosluk çalışanlarının ifade alma işlemi devam ediyor. Bu kapsamda, 38 çalışanın ifadesi ''tanık'' sıfatıyla alındı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen tanıklar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından görevlendirilen savcılara ifade verdi.

5 KİŞİ İFADEYE GELMEDİ... Bu kişilerin haricinde 5 kişinin henüz ifade vermeye gelmediği öğrenildi. Çalışanlara, "olay günü konsoloslukta olağanüstü bir durum olup olmadığı, daha önce de konsolosluğa gelen Cemal Kaşıkçı ile dışarıdan gelen 15 kişiyi görüp görmedikleri ve kaç yıldır çalıştıkları"na ilişkin sorular sorulduğu belirtildi.

Günün Önemli Haberleri