Celal Adan'dan 'MHP bitti' açıklamasına sert tepki

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP'nin baraj altında kalacağı iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Ülkücüler kükremiş sel gibi bentleri çiğneyip aşmaya hazırken onların barajı geçemeyeceğini iddia etmek kimsenin haddi değildir." değerlendirmesini yaptı. 

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin son günlerde adresleri farklı ancak altında yatan karanlık niyet aynı olan kirli saldırılara muhatap kaldığını belirtti.

"Eski siyasetçi, MHP üzerinden kendi partisine operasyon çekme gayretine kapılmıştır." ifadesini kullanan Adan, bazı kanallar ve sözde bağımsız araştırmacıların da MHP'nin baraja takılacağını iddia ettiğini anımsattı.

Adan, açıklamasına şöyle devam etti:

MHP DİŞ GEÇİREBİLECEKLERİ OLGUN BİR MEYVE DEĞİL
"Bunların her birisi kendi dişinin kovuğuna, pozisyonunun uygunluğuna göre bir nokta belirleyip MHP'ye karşı taarruza kalkmışlardır. Lakin bilmedikleri şudur, Milliyetçi Hareket Partisi diş geçirebilecekleri olgun bir meyve değil, asla ulaşamayacakları kızıl elmadır. Bu parti Türk milletinin yıkılmaz çınarıdır. MHP'yi yok etmek bu zevatın haddi de, harcı da değildir."  

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfınca "Doğumunun 100. Yılında Başbuğ Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Çalıştayı ve Kurultayı" kapsamında düzenlenen yürüyüşü hatırlatan Adan, yürüyüşün bu odakların hepsine cevap olduğunu belirtti.

KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, şu değerlendirmede bulundu:

"Başkalarının 'MHP bitti' yaygaralarıyla ortalığı panayır yerine çevirdiği, bazı anketçilerin bilimsel netice diye kendi gündüz düşlerini, gençlik hülyalarını anlattığı şu günlerde yorgunluk ve yılgınlık içinde olanlar dahi bu organizasyonla umut dolmuşlardır. 

Ülkücüler kükremiş sel gibi bentleri çiğneyip aşmaya hazırken onların barajı geçemeyeceğini iddia etmek kimsenin haddi değildir. MHP'nin duruşu vatan zor durumdayken omuz omuza veren ve İstiklal Savaşı'nı yürüten Gazi Meclisin duruşudur. MHP, Türkiye'nin suçluyu yargılarken de hak edene ceza verirken de bağımsız hareket edebilen bir ülke olmasını her şeyin önünde görür. Bu hassasiyete halel getirecek hücumların tümüne de göğsünü siper etmeye hazırdır."

İstikrardan, istiklalden ve istikbalden yana derdi olan herkesin de kararının bu yönde olacağını vurgulayan Adan, siyasi arenada verilen bazı günübirlik kararlar yüzünden Türkiye'nin omuz omuza göstermesi gereken kardeşlik tablosunun bozulduğunu, "Bağımsızlık benim karakterimdir" diyen Atatürk'ün emanetinin bazı hırslı çıkışlar sebebiyle incindiğini ifade etti.

MHP'nin tavrının, bugün anlamayanların dahi yarın ders çıkaracağı ölçüde dik ve doğru bir tavır olduğunun er geç anlaşılacağının altını çizen Adan, isteklerinin yalnızca tarihe not düşmek değil, ülkenin yarınlarını da doğru istikamette şekillendirmek olduğunu kaydetti.

Günün Önemli Haberleri