Çavuşoğlu Yunan Bakanın yüzüne söyledi! İzin vermezdik

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, İzmir'de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenina ardından Çavuşoğlu Yunanistan'ın darbecilerle ilgili aldığı karara tepki gösterdi. Çavuşoğlu rahatsızlığı Yunan bakanın yüzüne söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Nikos Kocyas, Yunanistan'ın yenilenen İzmir Başkonsolosluğu binasının açılış töreninde bir araya geldi. Çavuşoğlu ve Kocyas, İzmir'deki görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yunanistan'ı hedef alan darbecilerin ülkemizde barınmasına biz izin vermezdik" dedi.

"Türkiye ve Yunanistan coğrafyamızın ve tarihin kilitlediği ülke. İki büyük medeniyeti temsil ediyoruz" diyen Çavuşoğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Her iki ülkede de sayısız kültürel mesajlar var. Dillerimizde ortak 5 bin kelime var. Tüm bunlar halklarımızı yakınlaştırıyor. Anlaşamadığımız günler var, fırtınalı günler yaşıyoruz zaman zaman. Ama iş birliği ve diyaloğu çözüm olarak görüyoruz. Görüş ayrılıklarımız sır değil. Yunanistan'ı hedef alan darbeciler ve hainler bizim ülkemizde barınamaz. İzin vermeyiz."

YUNAN BAKAN: TÜRKİYE'NİN YANINDA YER ALDIK: Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias ise, yaşanan sorunlara rağmen ilişkileri geliştirmeye çalıştıklarını belirterek "Darbe girişimine karşı Türkiye'nin yanında yer aldık" diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri