Çavuşoğlu: Fransız polisinin tutumu ibretlik

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'da Sarı Yelekliler eylemlerinin bastırılmasında polisin kullandığı aşırı gücü eleştirdi. Medyanın ve Avrupa ülkelerinin tutumunun da ibretlik olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, AB'yi taraflı davranmakla suçladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sarı Yelekliler eyleminde Fransız polisinin kullandığı aşırı gücün ibretlik olduğunu söyledi. Buna rağmen Avrupa ülkelerinin bu aşırılığa sessiz kaldığını belirten Çavuşoğlu, medyanın tutumunu ise felaket olarak niteledi.

Çavuşoğlu, Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından (AGC) Su Otel'de düzenlenen "2017 Yılı Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması" ödül töreninde, her sivil toplum örgütünün hem üyelerinin menfaatlerini koruması hem de sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Törende Fransa'daki olaylara değinen Çavuşoğlu, Fransız polisinin eylemcilere yönelik kullandığı tutumu eleştirdi. Bugün 1200 kişinin tutuklandığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Vandalizme karşıyız ama Fransız polisinin kullandığı aşırı güç gerçekten ibretliktir. Aşırı gücün karşısında Avrupa Birliği'nin ve Avrupa ülkelerinin tutumu da ibretliktir. Basının da tutumu bu anlamda tam bir felakettir. İşte biz buna 'çifte standart' diyoruz. İşte biz buna iki yüzlülük diyoruz. Batı buna ne diyor, 'Dayanışma' diyor. Ne için 'Dayanışma o' diyor, 'Avrupa Birliği'nin üyesi' diyor, 'komşumuz' diyor. 'Dayanışma göstermemiz lazım' diyor."

Dayanışmanın bir ülke, bir toplum, bir ulus zor durumda kaldığı zaman ona destek vermek için gösterildiğine işaret eden Çavuşoğlu, Avrupa'nın kendi öz değerlerine, standartlarına aykırı politikalar olduğunda Türkiye eleştiriliyorsa, bugün Fransa'nın da eleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Günün Önemli Haberleri