Çanlar hayvancılık sektörü için çalıyor

Abone ol

Artan maliyetleri karşılayamayan hayvancılık sektörü, artık bu alandan çıkmayı düşünüyor. Son olarak Türkiye’nin en büyük hayvancılık işletmesi olan Saray Halı Hayvancılık İşletmesi konkordato ilan etmişti.

Dolar kuru, mazot fiyatları derken hayvancılık sektöründe hizmet veren şirketler artık bu alandan çıkma planları yapıyor. Dünya Gazete'sini haberine göre sektörde artan maliyetler, maliyeti karşılayamayan süt fiyatları ve zamanında ödenmeyen süt bedellerine bir de sektörde yaşanan iflas ve konkordato talepleri eklenince, üretici elindeki dişi hayvanları kestirip sektörden çıkma derdine düştü.

Nitekim haftalar önce Türkiye’nin en büyük hayvancılık işletmesi olan Saray Halı Hayvancılık İşletmesi konkordato ilan etmişti. İşletmenin Kayseri Develi’de ve Adana’da toplamda 36 bin baş besilik hayvan kapasitesi bulunuyor.

Saray Halı Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kurmel, yanlış hayvancılık politikası nedeni ile bu duruma geldiklerini söylemiş ve "Artık bunu yapabilecek durumda değiliz". demişti.

Günün Önemli Haberleri