Büyükerşen bu videoya ne diyecek?

Abone ol

DSP'den istifa ederek CHP saflarına geçen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in videosu çıktı.

Yarın CHP'ye geçecek olan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in, daha önce DSP'den ayrılıp CHP'ye katılanları "döneklikle" itham ettiğini ortaya koyan video kaydı ortaya çıktı... 

Yarın CHP'ye geçecek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in, 2002 yılında DSP'den ayrılıp CHP'ye katılanları hakkında şok ithamlarda bulunduğu ortaya çıktı. Büyükerşen, DSP'ye verilen oylarla bir makama oturanların, başka partiye geçtiğinde o makamlardan istifa etmesi gerektiğini vurguluyor.

EĞER HAYSİYETLERİ VE ŞEREFİ VARSA

Büyükerşen, ''Eğer seçildikleri DSP'den, işgal ettikleri makamlardan istifa edecek insanların ki haysiyet ve şeref sahibi insanlar öyle hareket eder. Bunu belirtmek istiyorum. Haysiyetleri ve şerefleri varsa aldıkları o emaneti de DSP'ye iade ederler.'' diyor.

Genel merkezin talebi üzerine geçtiğimiz günlerde DSP'den istifa etmek zorunda kalıp CHP'ye geçme kararı alan Büyükerşen, 2002 yılında partisinin Taşbaşı Kültür Merkezi'ndeki bir toplantısında konuşuyor. Büyükerşen, o tarihte DSP'nin baraj altında kalacağı iddialarına tepki gösterip, partisinden istifa edip görevini partisine iade etmeyenleri şerefsiz, haysiyetsiz ve dönek olmakla suçluyor.

DSP KAYA GİBİ SAĞLAM

DSP bayrakları ve merhum Bülent Ecevit'in posteri altında konuşan Büyükerşen, DSP'lileri birlik olmaya çağırırken, ''Herkes diyor ki, (DSP) anketlerde sonda. Milletvekillerinin yarısı gitti. DSP teşkilatı duruyor bütün Türkiye'de. DSP'nin sizin gibi kaya gibi sağlam, güvercinimizin beyazı gibi alnı ak, yüreği ak, üyeleri, partilileri, askerleri duruyor.'' şeklinde konuşuyor.



BÜYÜKERŞEN ESKİŞEHİR'DE BÖYLE İLAN VERDİ


[PAGE]



DSP’den istifa eden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yarın düzenlenecek törende CHP’ye geçecek. Büyükerşen’e CHP rozetini Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu takacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile DSP’den istifa eden belediye meclis üyeleri yarın toplu olarak CHP’ye geçiyor. Porsuk Spor Salonu’nda 27 Şubat 20011 tarihinde saat 13.30’da düzenlenecek olan törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak. Kılıçdaroğlu, Yılmaz Büyükerşen’e CHP rozetini takacak.

CHP İl teşkilatı da genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir’e gelişi ve Yılmaz Büyükerşen’in partilerine katılımı nedeniyle kentteki bilboardlara "Birlikte daha güçlüyüz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve yol arkadaşlarımız CHP rozetlerini takıyor" yazısının yer aldığı afişler astı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP’ye geçişi ile ilgili çeşitli yerel gazetelere ilan verdi. Büyükerşen ilanda Eskişehirlilere şöyle seslendi:
"Sevgili hemşerilerim. Cumhuriyet ideallerine çok genç yaşta gönül verdim. Cumhuriyet’e olan inancım geçen zamanla birlikte küllenmedi, daha da alevlendi. Çağdaş dünyanın çağdaş bir ferdi olma yolunda kişisel olarak kat ettiğim bütün mesafeyi, özellikle iki şeye borçluyum. Birincisi Cumhuriyet’e ve Atatürk devrimlerine, ikincisi de Eskişehir’de yetişmiş olmama. Ne Atatürk’e ve ne Cumhuriyet’e, ne de Eskişehir’e hizmet borcumu ödeyebileceğimi zannetmiyorum. Bununla birlikte ödemek için elimden geleni de esirgemediğime sizler şahitsiniz. Bilin ki, yaptığım her tercih, bu borcu ödemek konusundaki çabamın devamıdır. Bu süreç içinde hepimizin desteğini gördüm. Bu destek benim en kıymetli varlığım oldu. Bugüne kadar ne yaptıysak sizlerle beraber yaptık. Yol arkadaşlarım ve ben CHP rozeti takarken de beraber olacağımızdan eminim."

Günün Önemli Haberleri