Burun kanaması ve halsizlik başka bir hastalığın belirtisi olabilir!

Abone ol

Sık burun kanaması hangi hastalıkların belirtisi olabilir? Çeşitli hastalıklar, yapısal nedenler, hava şartları ve travmalara bağlı olarak gelişebilen burun kanamaları günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Aniden gerçekleşen burun kanamaları kişinin paniğe kapılmasına neden oluyor. Doç. Dr. Ahmet İslam cevapla.tv izleyenleri için yanıtladı.

Burun kanamaları, ister çocukta ister erişkinde olsun, oldukça rahatsızlık verici bir durumdur. Sık burun kanaması hangi hastalıkların belirtisi olabilir? Doç. Dr. Ahmet İslam cevapla.tv izleyenleri için yanıtladı.

Aşırı zihinsel stres, yüksek tansiyon eşliğinde oluşabilmektedir. Ruhsal stresin zararlı etkileri sadece duygusal sağlık ile sınırlı değildir. Günümüzde Anksiyete, korku, üzüntü gibi hoş olmayan duygular gibi pek çok etki aynı derecede zararlıdır ve fiziksel sağlık bozan etkilere neden olmaktadır. Eğer zihinsel stresi yoğun yaşıyorsanız beynin artan stres düzeyi ile başa çıkmak için vücudun işleyişinde bazı değişiklikler meydana getirecek tepkiler verecektir. Böyle durumlarda gözlenen bir değişikte kan dolaşım artıştır. Sonuç olarak, kan damarları içindeki basınç artar. Bu yüksek kan basıncına neden olur. Çocuklarda alerjiye bağlı olabilir ve burun kaşıma alışkanlığına bağlı olabilir. Yetişkinlerde ise en sık yüksek tansiyon, kanama pıhtılaşma bozuklukları kan sulandırıcı kullanan kişiler, en sık tekrarlayan kanamalardan bunları düşünürüz.

Kaynak: cevapla.tv

Günün Önemli Haberleri