Bu köyde sandığa giden olmadı

Abone ol

Simav İlçesi’nin köye dönüştürülen beldesi Kuşu’da, 30 Mart’ta kimsenin oy kullanmaması nedeniyle iptal edilen muhtarlık seçimi bugün yeniden yapılıyor. Ancak yine sandığa giden olmadı.

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu köyünde, 30 Mart'taki Mahalli İdareler Seçimleri'nde kimsenin oy kullanmaması nedeniyle yenilen seçimde de vatandaşlar sandık başına gitmedi.

''Kuşulular muhtar değil, belediye başkanı seçmek istiyor'' sloganıyla seçime gidilmeyen köyde, muhtarlık seçimi için 4 sandık kuruldu.

Kuşu Köy Olmasın Platformu üyesi Haşim Gürses, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuşu'da bin 502 seçmenin kayıtlı olduğunu ve ancak kimsenin sandığa gitmeyeceğini söyledi.

Kuşu'nun nüfusunun 2013 yılında yapılan nüfus sayımında 2 bin 158 olduğunu belirten Gürses, şöyle devam etti:

'2011 yılında yaşadığımız depremden dolayı nüfusumuz, o yıl düşük gözüktü ama gerçek öyle değil. 2013 ve 2014 nüfusumuz 2 binin üzerinde çıktı. 62 yıllık beldemizin kapatılmasına göz yumamayız. Mücadelemizi 1 yıldır sürdürüyoruz. 30 Mart yerel seçimlerinde muhtar seçmedik. Bugünde muhtar seçmiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de oy kullanmayacağız. Belediyeliğimiz verilinceye kadar oy kullanmayacağız.''

Günün Önemli Haberleri