Bu kadar da olmaz ki Numan Bey?

Abone ol

Konya Selçuk Üniversitesi'nin ismini Necmettin Erbakan olarak değişmesini öneren Numan Kurtulmuş'a tepki yazısı...

İNTERNETHABER.COM- Habertürk'ün tarih yazarı Murat Bardakçı'dan HAS Parti Lideri Numan Kurtulmuş'a isyan sözleri: Numan Bey bu kadar da olmaz!

HAS Parti Lideri Numan Kurtulmuş'un Konya'da bulunan Selçuklu Üniversitesi'nin ismini Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak değiştirilmesini önerisine tepki gösteren Bardakçı bugünkü köşesinden şöyle seslendi:

- Numan Bey'in unuttuğu husus şudur: Selçuk Üniversites i'nin ismi 'Ayşe Selçuk', 'Mehmet Selçuk', yahut 'Abdurrahman Selçuk' gibi bir şahsın adından değil, Anadolu'da uzun seneler hüküm sürmüş ve Konya'yı başkent edinmiş olan koskoca Selçuklu İmparatorluğu'ndan gelmektedir. Konya'daki üniversiteye Anadolu'nun Türkleşmesinin ve Osmanlı öncesi Anadolu Türklüğü'nün sembol ismi olan "Selçuk" adının verilmiş olması hoş bir kadirşinaslıktır. Bu ismin şimdi hatalarıyla ve sevaplarıyla artık son dönem siyasi tarihine intikal etmiş olan bir politikacının adı ile değiştirilmesini bırakın teklif etmek, düşünmek bile eskilerin tabiri ile "kadirnaşinaslık", yani t am bir değerbilmezlik örneğidir ve Numan Bey'e yakışmamıştır....

NEDEN YOLLARINIZI AYIRDINIZ?

Bardakçı'nın Numan Kurtulmuş'a yönelttiği eleştiriler bununla da sınırlı değil:

- Numan Bey'e "İsmini yaşatmak uğruna koskoca Selçuklu İmparatorluğu'nu bile bir kalemde harcadığınız Er bakan sizin gözünüzde o kadar kıymetli idi ise neden yolunuzu ayırma gereği duydunuz?" diye sormayacağım, zira bu iş niyaheyet siyasettir ve bu devrin siyasetinde artık "neden" ve "niçin" gibi soruların önemi yoktur.

Günün Önemli Haberleri