Bolonez Soslu Makarna nasıl yapılır?

Abone ol

Yapımı son derece kolay, kısa sürede hazırlayacağınız farklı soslar ve pişirme yöntemleriyle Gazelle Resort & Spa Mutfak Şefi Ümit Yavuz Bolonez Soslu Makarna tarifini bizlerle paylaştı.

İyi bir makarnanın olmazsa olmazıdır bolognese (bolonez) sos. Gazelle Resort & Spa Mutfak Şefi Ümit Yavuz Bolonez Soslu Makarna tarifini bizlerle paylaştı.

Bolonez Soslu Makarna Malzelemeri; 1 paket penne makarna, 8 su bardağı su, 1 yemek kaşığı zeytinyağı,1 çay kaşığı tuz

Bolonez Sos Malzemeleri; 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, kereviz, 400 gr. kıyma, 1 adet havuç, 2 adet domates, tereyağ ve zeytin yağ, tuz, karabiber, kekik

Bolonez Sosu Püf Noktası; Sosu çekmesi için makarnanın haşlama suyunu süzdükten sonra durulamayın.

Bolonez Sos Hazırlanışı; Bolonez sosu hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde kesin, domatesleri küp küp doğrayın.

Aynı şekilde kabuğunu soyduğunuz havucu rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Sarımsağı küçük küpler halinde doğrayın.

Zeytinyağını sos tenceresinde kızdırın. Doğranmış kuru soğanları katıp, hafif bir renk alana kadar kavurun. Aralarda karıştırarak sırasıyla; rendelenmiş sarımsak, kereviz ve havucu ekleyin.

Kıymayı kattıktan sonra renk alana kadar kavurma işlemini sürdürün. Doğranmış domates, domates salçası, tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kekik ilave edin.

Son olarak su eklediğiniz sosu, orta ateşte 5- 6 dakika kadar kaynatın.

Haşlanmış makarnanın suyunu süzün. Bekletmeden hazırladığınız sıcak bolonez sos ile makarnayı harmanladıktan sonra rendelenmiş parmesan peyniri ilavesi ile sıcak olarak servis edin, sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet Olsun

Günün Önemli Haberleri