BM'den uyarı: Korkunç şeyler göreceğiz

Abone ol

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, BM Güvenlik Konseyi'ndeki İdlib oturumuna telekonferans ile bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'deki iç savaşı bitirmek için siyasi bir yol bulmaya çalıştıklarını belirterek "Ya politik bir çözüm bulunacak ya da yeni korkunç şeyler göreceğiz." dedi.

Toplantının zamanlamasının önemli olduğuna dikkati çeken Mistura,  "İblib'den son günlerde duyumlar alıyoruz. Bu duyumların 'kusursuz bir  fırtına'nın içeriğinin oluştuğunun göstergesi olmasından endişe ediyoruz." dedi.

Mistura, Suriye'de askeri gerginliğin artmasının endişe kaynağı  olduğunu belirterek "İdlib'deki bir operasyon, korkunç ve kanlı bir savaş  olabilir. İdlib'deki sivillerin tahliye edileceği güvenli bir yer yok." diye  konuştu.

İdlib'de Türkiye ve Rusya'nın anlayışının çok önemli olduğunu belirten  Mistura, Suriye hükümetinden Türkiye ile karşı karşıya gelmek istemediklerine  dair açıklamalar geldiğini aktardı.

Mistura, Türkiye ve Rusya arasında görüşmelerin devam ettiğini  vurgulayarak "İran, Rusya ve Türkiye arasında bugünTahran'da yapılan zirveden  akıllıca açıklamalar geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye'deki iç savaşı bitirmek için siyasi bir yol bulmaya  çalıştıklarını dile getiren Mistura, "Ya politik bir çözüm bulunacak ya da yeni  korkunç şeyler göreceğiz. Bu nedenle bugün Tahran'da yapılan zirve o kadar  önemli." dedi.

Mistura, geçen hafta yaptığı açıklamada, İdlib için "kusursuz bir  fırtına yaklaşıyor." tabirini kullanmıştı.

Günün Önemli Haberleri